sâmbătă, octombrie 26

Un tribunal chinez a menținut sentința la moarte pentru o femeie care a traficat mai mult de o duzină de copii în anii 1990, într-un caz care a cuprins atenția întregii țări, relatează mass-media de stat din China, potrivit BBC News.

Yu Huaying a fost condamnată din nou la moarte vineri, după ce, în urma unui nou proces care a luat în considerare dovezi suplimentare, s-a constatat că aceasta a vândut 17 copii, nu 11, așa cum s-a constatat în procesul din 2023.

Cazul a ieșit la iveală pentru prima dată în 2022, când o femeie pe care a traficat-o pentru 3.500 de yuani (491 de dolari) în 1995 și-a raportat calvarul la poliția din Guiyang, în sud-vestul Chinei.

Yang Niuhua, care avea deja 30 de ani la acea dată, își căuta familia și și-a documentat căutarea pe Douyin, versiunea chineză a TikTok.

Yang a fost în cele din urmă reunită cu rudele sale în urma unui test ADN, doar pentru a i se spune că ambii ei părinți muriseră la câțiva ani după ce ea fusese răpită în provincia Guizhou.

Plâmgerea lui Yang a determinat poliția să o aresteze pe Yu, care a fost prezentă în instanță în timpul pronunțării sentinței de vineri.

De asemenea, instanța a privat-o pe Yu de toate drepturile politice pe viață și a dispus confiscarea tuturor bunurilor sale.

„Răutatea subiectivă a lui Yu Huaying este extrem de profundă, comportamentul său criminal este deosebit de atroce, iar consecințele acțiunilor sale sunt grave, justificând o pedeapsă aspră. Deși ea a mărturisit, acest lucru este insuficient pentru a justifica o pedeapsă mai ușoară”, a declarat instanța.

Potrivit relatprulor poresei de stat, prima victimă a lui Yu a fost propriul ei fiu, pe care l-a vândut pentru 5.000 de yuani când avea ea avea 20 de ani.

Tatăl băiatului, Gong Xianliang, a devenit în cele din urmă complicele lui Yu în traficul de copii. Gong a murit după ce Yu a fost arestată.

Luo Xingzhen – ai cărei doi copii au fost răpiți de Yu în 1996 – a dezvăluit anterior cum a petrecut două decenii așteptându-și copiii să se întoarcă acasă la taraba de reparații de pantofi a familiei, același loc unde au fost luați.

„Durerea pe care traficanții mi-au provocat-o este de nedescris, iar ruptura din familia mea nu poate fi reparată niciodată”, a declarat ea în luna noiembrie a anului trecut, potrivit publicației de limbă engleză Global Times.

Presa de stat relatează că unii părinți ai victimelor lui Yu sufereau de depresie, iar calvarul a dus la destrămarea familiilor.

Curtea a declarat că Yu a construit un „lanț infracțional complet” de trafic de copii, găsind copii în provinciile Guizhou și Yunnan și în municipalitatea Chongqing din sud și vânzându-i în nord, în Hebei, prin intermediari, potrivit rapoartelor.

Yu a fost deținută timp de două luni în anul 2000 pentru răpire de copii, iar în 2004 a fost trimisă la închisoare pentru opt ani pentru o infracțiune similară.

Traficul de ființe umane este de mult timp o preocupare în China, iar cazurile stârnesc indignare atunci când sunt dezvăluite, cum ar fi atunci când o femeie, care a fost traficată pentru căsătorie, a fost găsită înlănțuită în provincia Jiangsu anul trecut.

Atunci când politica unui singur copil era în vigoare în China, preferința culturală pentru copiii de sex masculin a condus la traficul de fetițe nedorite.

Editor : B.E.

Acțiune.
Exit mobile version