Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie O companie a creat degetul protetic imprimat 3D. Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile și cântă la chitară

O companie a creat degetul protetic imprimat 3D. Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile și cântă la chitară

by admin
  • Dani Clode a creat un deget protetic imprimat 3D.
  • Acesta poate ajunge la o dexteritate asemănătoare unui deget uman.
  • Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile, cântă la chitară, pune acul în ață.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca mâna ta să nu aibă cinci degete, ci șase? Acum, activitățile realizate cu două mâini pot fi făcute doar de una. Dani Clode a creat un deget protetic imprimat 3D care poate ajunge la o dexteritate asemănătoare unui deget uman. Dispozitivul te ajută să îți legi șireturile, cântă la chitară, pune acul în ață sau, fără prea mult efort, decojește fructele.

Dispozitivul este în prezent dezvoltat și utilizat pentru cercetări neuroștiințifice. Acesta sfidează ideea convențională de proteză, fiind conceput ca o extensie a propriei mâini. Imprimarea 3D, în special cu ajutorul imprimantei Form 2, i-a permis lui Clode să creeze o proteză precisă pentru oameni.

În prezent, gadgetul, denumit cel de-al treilea deget, este dezvoltat și utilizat pentru cercetări neuroștiințifice în colaborare cu Laboratorul de plasticitate de la University College London și Universitatea Cambridge. Investigând modul în care creierul nostru se poate adapta la augmentare, cercetătorii spun că pot explora limitele neuroplasticii, observând ce resurse folosește creierul nostru pentru a controla o parte a corpului care nu a mai fost niciodată acolo și, în cele din urmă, investigând modul în care poate fi exploatat pentru a îmbunătăți capacitatea de utilizare și control a viitoarelor dispozitive protetice și augmentative.

Citește și:

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro