Thursday, September 21, 2023
Home Internațional O femeie a cumpărat cu 4 dolari un tablou dintr-un magazin de vechituri și a avut o presimțire. Acum a aflat că a descoperit o comoară

O femeie a cumpărat cu 4 dolari un tablou dintr-un magazin de vechituri și a avut o presimțire. Acum a aflat că a descoperit o comoară

by admin

Data actualizării:
Data publicării:

O femeie a cumpărat cu 4 dolari un tablou dintr-un magazin de vechituri FOTO casa de licitații Bonhams Skinner

O femeie cu o mare pasiune pentru anticariate și magazine de vechituri a cumpărat, în urmă cu câțiva ani, un tablou cu doar patru dolari, care avea o semnătură. Atunci a spus în glumă că a cumpărat o operă de artă, însă abia acum s-a dovedit că a descoperit o adevărată comoară.

S-a dovedit că tabloul îi aparținea pictorului american N.C. Wyeth, fiind evaluat la suma de 250.000 de dolari, potrivit CNN.

Potrivit specialiștilor de la casa de licitații Bonhams Skinner, femeia a cumpărat tabloul dintr-un magazin din Manchester, New Hampshire, SUA, în timp ce era în căutarea unor rame second hand. A descoperit tabloul lui Wyeth printre postere și desene deteriorate și a considerat că merită 4 dolari.

A dus pictura acasă și a căutat despre ea informații pe internet, însă nu a descoperit nimic. A ținut tabloul câțiva ani pe un perete din dormitor, apoi l-a pus la păstrare într-un dulap.

Ea a redescoperit pictura în urmă cu câteva luni, în timp ce făcea curățenie. De această dată, a postat fotografii cu lucrarea pe o pagină de Facebook intitulată „Lucruri găsite în pereți”.

Comentariile la postare au determinat-o să o contacteze pe Lauren Lewis, cunoscătoare a operelor pictorilor Wyeth: N.C. Wyeth, fiul său Andrew Wyeth și nepotul său Jamie Wyeth. După ce a văzut tabloul, Lewis a spus că „opera este autentică 99%”.

„Avea câteva zgârieturi mici, dar era într-o stare remarcabilă”, a spus Lewis.

Tabloul va fi vândut la licitație luna aceasta, valoarea lui fiind estimată la 250.000 de dolari.

Recordul pentru lucrările membrilor familiei Wyeth a fost stabilit anul acesta, când pictura din 1980 a lui Andrew Wyeth „Day Dream” s-a vândut cu peste 23,2 milioane de dolari, de peste șapte ori mai mult decât se estimase iniţial. Opera făcea parte din colecţia co-fondatorului Microsoft, Paul Allen.

Editor :
D.C.Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro