Tuesday, February 7, 2023
Home Afacere O mamă și fiica ei au lansat o afacere cu tăieței tradiționali

O mamă și fiica ei au lansat o afacere cu tăieței tradiționali

by admin

Rețeta tradițională a tăițeilor moldovenești a stat la baza unei afaceri inițiate de două femei – mamă și fiică. Cumpărătorii din Tohatin se bucură acum de ceva deosebit – paste colorate din spanac, dovleac și sfeclă.

Pe lîngă nuanțele atrăgătoare, produsele sînt sută la sută naturale. Familia își propune acum să exporte tăițeii multicolori, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.md.

Aliona Vrabie, antreprenoare: “Începuturile vin de la fiică. Ea a finalizat universitatea și mi-a dat ideea de a crește o afacere împreună. – De ce anume paste? Cum v-a convins? – De obicei, Nătălița la noi era gospodina care făcea tăițeii la zeamă, eu pregăteam zeama, iar tăițeii erau pe seama ei. I se dădea foarte ușor și îi făcea cu mare drag. De asta și am hotărît.

Natalia Mușat, antreprenoare: “De regulă îmi place să fac tot ce este mai migălos, de asta mi-am ales să fie pe seama mea tăițeii. Primeam o deosebită plăcere de la acest proces, astfel am decis să le ofer și altor gospodine care nu au timp, nu neapărat că nu știu, pentru că este ceva simplu, dar necesită timp de a-i pregăti.”

Natalia Mușat spune că studiile pe care le-a făcut la UTM au ajutat-o mult în afacerea pe care a lansat-o împreună cu mama sa.

Natalia Mușat, antreprenoare: “Eu am făcut arte decorative la UTM și zic că are o tangență pentru că acolo am învățat să fim creativi, să aducem culoare în viața oamenilor și asta fac și acum. Tot la facultate am învățat să obținem culorile natural, ceea ce și facem în momentul de față, avem culori interesante și sînt și delicioase pentru că sînt legume.”

Criza energetică și creșterea excesivă a prețurilor lovesc dur în antreprenorii mici și mijlocii. Chiar și așa, femeile spun că nu vor lăsa mîinile în jos.

Aliona Vrabie, antreprenoare: “Materia primă de bază la noi este oul, oul s-a scumpit foarte mult față de anul trecut. Ne este greu, a scăzut productivitatea, au scăzut vînzările, dar pentru consumatorul nostru fidel noi nu vom ceda.”

Antreprenoarea își amintește cum a început această afacere, acum cinci ani: totul era făcut manual, iar în sala de producere nu avea decît un sucitor și un robot de bucătărie. Acum visul lor este să își vadă produsul pe piața externă.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro