Monday, March 20, 2023
Home Sport “O măsură populistă și discriminatorie”

“O măsură populistă și discriminatorie”

by admin

  • Liga 1: Univ. Craiova – Hermannstadt, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • Liga 1: Petrolul – Chindia, sâmbătă, 17:00, DGS 1

Răzvan Burleanu: “Am cerut clarificări, nu am primit niciun răspuns de la Ministerul Sportului”

Eduard Novak a menţionat că amenzile au fost majorate de la 3.000 de lei la 30.000 de lei pe meci.

Reprezentanţii Ministerului Sportului au strâns date privind echipele care folosesc în prezent mai mulţi jucători străini decât prevede ordinul de ministru, adică peste 40%.

Sancțiunile ar putea viza mai multe echipe de fotbal din Liga 1, care au mulți străini în lot (CFR Cluj, U Craiova 1948, FC Botoșani, FC Voluntari), dar și echipe de handbal (CSM București, la feminin, Dinamo, la masculin) și de baschet.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că ordinul de ministru este populist și discriminatoriu. Șeful Federației anunță că toate cluburile sancționate sunt îndreptățite să acționeze în instanță Ministerul Sportului.

“FRF a avut o inițiativă similară prin 2011. Pare un copy-paste. E o măsură populistă. Suporterii sigur vor să vadă mai mulți români, dar nu aceasta este soluția. Dacă Ministerul Sportului își dorește un impact masiv, atunci trebuie să investim împreună la nivelul academiilor.

Încă din primul moment, FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului Sportului, să vedem dacă acest ordin se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot. Nu am primit niciun răspuns.

În această perioadă de timp am avut o vizită la București a UEFA, European Club Association, European Leagues și FIFPro. Toți partenerii noștri au avut aceeași opinie, că acest ordin este discriminariu. Ca urmare a apartenenței noastre la Uniunea Europeană, nu poți să aplici criterii de discriminare bazate pe naționalitate.

Cluburile care vor fi sancționate se pot adresa instanței, e decizia lor”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cluburile din Liga 1, vizate de amenzi record! Ministrul Sportului e revoltat: “Plătim salarii exagerate”

“Sportivii români nu au loc să joace în echipele noastre pe care noi le plătim de la bugetul de stat. Plătim salarii exagerate de 10-15.000 de euro.

De aceea trebuie să tragem o linie pentru că la nivel de echipe naţionale nu mai suntem pe nicăieri. Asta pentru că sportivii noştri nu au loc să joace.

Am înţeles, la handbal avem rezultate la nivel de echipe de club, dar la nivel de naţională nu avem. Aceste echipe trebuie să plătească amenzile… acum le-am mărit, pentru că atunci când era amenda 3.000 de lei şi-au bătut joc de noi. Amenda e ridicată acum la 30.000 de lei pe meci”, a menţionat Novak.

Etichete: liga 1 , frf , eduard novak , novak , ministrul sportului , razvan burleanu , burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro