vineri, septembrie 20

Procesul lui Vlad Pascu are un nou termen stabilit pe 18 octombrie, după ce judecătoarea a decis, astăzi, 20 septembrie, să amâne ședința de judecată, deoarece expertizele medico-legale, dispuse de instanță în urmă cu trei luni, nu sunt încă gata, relatează News.ro. Părinții victimelor se așteptau la această decizie. 

„Era previzibil că astăzi se amână. A fost cea mai scurtă şedinţă pentru că n-aveai ce să faci astăzi, în afară de a stabili ce s-a întâmplat la expertiză, de ce nu sunt gata rapoartele şi nu au fost gata rapoartele pentru că s-au solicitat anumite specializări suplimentare de care, bineînţeles, medicii de la INML nu aveau cum să dispună în cadrul INML”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

El a precizat că a fost nevoie de „nişte verificări suplimentare din partea altor medici pentru a se stabli dacă există o infirmitate permanentă sau nu”. 

Părinții victimelor au spus că se așteptau la o amânare în acest proces. 

„Cam ştiam ce se întâmplă. Vreau să termine cât mai repede. Deja cedez nervos. (…) Nu mă mai aştept la nimic  Din moment ce aceşti avocaţi ai familiei Pascu îşi bat joc de memoria copiilor noştri. (…) M-au deranjat acele afirmaţii. Timpul le rezolvă pe toate. Eu mai am răbdare. Vreau doar să se termine procesul şi atât”, a afirmat tatăl Robertei. 

O afirmație similară a făcut și tatăl lui Sebi, înainte de începerea ședinței de judecată. 

„Cu nicio speranţă am venit. Am venit pentru că trebuia să venim. Ştiu sigur că se va amâna iarăşi că nu au ieşit expertizele. Am venit astăzi să dau faţă în faţă cu domnul Trandafir, avocatul domnului Pascu, şi să îi spun câteva cuvinte. A spus că copiii noştri erau îmbibaţi în alcool şi Sebi avea… la necropsie a ieşit zero alcool. Cum e posibil pentru nişte bani să îi arunce în mizerie pe aceşti copii care nu mai sunt, după ce suntem noi terminaţi mai aruncă şi ei nişte vorbe care ne termină definitiv”, le-a declarat bărbatul jurnaliştilor.

De ce nu a fost adus Vlad Pascu 

Avocatul lui Vlad Pascu, Adrian Bendeac, a explicat că, așteptându-se la o amânare, Vlad Pascu nu a fost prezent la Judecătorie. 

„A fost formulată o cerere din partea noastră ştiind că nu au sosit rapoartele de expertiză şi că va fi doar o amânare a cauzei astfel încât logistic era dificil şi pentru el şi pentru cei de la penitenciar să facă acest efort ca să-l aducă aici, astfel încât am apreciat că nu prejudiciază interesele nimănui, nici ale lui, nici ale persoanelor vătămate şi ale justiţiei în general”, a defclarat el. 

Întrebat despre afirmațiile făcute de colegul său,  la un termen de judecată, potrivit căruia victimele lui Vlad Pascu ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de producerea accidentulu, acesta a spus „că nu ar vrea să facă astfel de dezbateri în spațiul public”. 

„În ceea ce priveşte susţinerile colegului meu în faţa dumneavoastră apreciez că ele au fost întemeiate sau au fost determinate de anumite mijloace de probă aflate la dosarul de urmărire penală, respectiv rapoartele medico-legale de necropsie”, a continuat el. 

Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023, la o zi după ce a provocat accidentul soldat cu doi morți și trei răniți, în timp ce se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

În jurul orei 5:25, în apropiere de stațiunea 2 Mai, Vlad Pascu a intrat într-un grup de pietoni, după care a fugit de la fața accidentului. În urma impactului, doi tineri, Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, şi-au pierdut viaţa, şi alţi trei au fost răniţi. El a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. 

De atunci, el a cerut periodic să fie lăsat în arest la domiciliu, însă până acum judecătorii i-au respins toate cererile. 

 

Editor : Andreea Stanciu

Acțiune.
Exit mobile version