Wednesday, November 30, 2022
Home Afacere O parte din armele nucleare rusești ar putea fi amplasate în Crimeea și Kaliningrad – expert ucrainean – Evenimentul Zilei

O parte din armele nucleare rusești ar putea fi amplasate în Crimeea și Kaliningrad – expert ucrainean – Evenimentul Zilei

by admin

Potrivit lui Musienko, se presupune că armele nucleare sunt depozitate în Crimeea, la domeniul Feodosia 13. Acesta este un depozit care a fost construit în anii 50, atunci când Ucraina a transmis Rusiei rezervele stocurilor sale de arme, apoi acesta a fost abandonat. În 2015, la un an după ocuparea Crimeii, Federația Rusă a început să reconstruiască depozitul. Un alt loc în care Rusia își poate depozita armele nucleare este Kaliningrad, care nu doar că este situat aproape de Uniunea Europeană, ci se află chiar în spatele UE.

„Acolo există rachete Iskander, Rusia a anunțat că acolo va stoca arme nucleare. În luna mai a acestui an, au avut loc exerciții la Kaliningrad pentru a simula atacuri nucleare tactice din Kaliningrad și din regiune. Europa este conștientă de acest fapt şi monitorizează în mod constant”, a declarat Musienko. Amintim că președintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 21 septembrie prima mobilizare din Rusia, după cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut planul de anexare a teritoriilor Ucrainei, avertizând Occidentul că nu blufează atunci când spune că este gata să folosească arme nucleare, notează rbc.ua.

Rusia transferă avioane de luptă rușeşti Su-30 în Belarus, anunţă un grup de monitorizare

Trei avioane de luptă rușeşti Su-30 au aterizat pe aerodromul din Baranovici din Belarus. Ultimele aterizări ale avioanelor de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse în Belarus au fost înregistrate pe la sfârșitul lunii martie, anunţă Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la grupul de monitorizare Belaruski Gaiun.

”Astăzi, trei avioane de luptă multirol de tip Su-30SM ale Forțelor Aerospațiale Ruse au intrat în spațiul aerian al Belarus, care au aterizat pe aerodromul Baranovici. Reamintim că ultimele zboruri efectuate de avioanele de luptă ruseşti între Rusia și Belarus au avut loc pe la sfârșitul lunii martie. În acel moment, avioanele plecau din țara noastră”, se specifică într-un comunicat. Se mai menţionează că o parte dintre aeronavele ruse care au rămas în Belarus sunt folosite pentru instruirea de noi piloți ai Forțelor Aerospațiale Ruse. Potrivit grupului de monitorizare, sosirea celui de-al doilea lot de avioane Su-30SM în Belarus era așteptată în luna octombrie a acestui an. ”Dar astăzi nu au sosit avioane de luptă din fabrică, noi, ci cele aflate în serviciul Forțelor Aerospațiale Ruse, cu numerele de înregistrare RF-81772, RF-81760 și RF-81758”, anunţă grupul de monitorizare.

Trebuie amintit faptul că recent grupul de monitorizare a relatat că Belarus s-ar putea pregăti să primească trenuri militare de pe teritoriul Rusiei. În prezent, continuă pregătirile intense ale căilor ferate belaruse. De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat că Belarus pregătește locuri pentru a-i caza pe 20.000 de bărbaţi mobilizați din Rusia. Ei ar trebui să completeze unitățile Forțelor Armate Ruse, dislocate în Belarus, notează rbc.ua. 

(Traducerea Rador)

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro