Sunday, October 1, 2023
Home Afacere O sibiancă, reprezentant medical, a investit 5.000 de lei într-o afacere cu păpuși. „Am învățat să cos singură, dar latura creativă am avut-o tot timpul”

O sibiancă, reprezentant medical, a investit 5.000 de lei într-o afacere cu păpuși. „Am învățat să cos singură, dar latura creativă am avut-o tot timpul”

by admin

Oana Pițu are 40 de ani, este din Sibiu și lucrează ca reprezentant medical. De mai bine de patru ani, sibianca a dezvoltat și o afacere part-time în care investește pasiunea pentru hand-made și care a început ca un hobby. Mai exact, aceasta a pus bazele Hand Made Lab Toys, un mic atelier pe care Oana l-a deschis și în care creează păpuși decorative pentru camerele copiilor, perne sau chiar ghirlande.

Deși lucrează într-un domeniu total diferit, Oana spune că pasiunea pentru hand-made a avut-o mereu în suflet.

„Am 40 de ani proaspăt împliniți și lucrez în piața farma, sunt reprezentant medical, în domeniul farmaceutic. Este muncă de promovare a medicamentelor către medici. Lucrez pentru un producător român de medicamente și promovez produsele mele atât la medici, cât și la farmacii, asta înseamnă acest job de promovare medicală”, și-a început Oana povestea. 

De la o mașină de cusut, la o mică afacere

Confecționarea păpușilor a început inițial ca un hobby, iar după o perioadă sibianca a ales să-și facă un SRL pentru că deja începuseră să apară primele cereri de produse. 

„A început undeva în 2019. Nu am plecat la drum cu această idee, a venit pe parcurs. Dintr-un bonus primit, mi-a venit mie, așa, o idee, să-mi cumpăr o mașină de cusut. Fără să știu să cos sau să am ceva în comun cu domeniul croitoriei. Mi-am luat o mașină în ideea de a face modificări hainelor mele. M-am întrebat ce mai pot să fac și am început să fac mici decorațiuni. Primele mele produse au fost decorațiuni de casă, o bufniță agățată la geam, o pisicuță, am început să butonez Pinterest-ul ca să găsesc diverse idei”, a mai detaliat aceasta.

„Am învățat să cos singură, dar latura creativă am avut-o tot timpul”

La început, creațiile sale le-a împărtășit prietenilor care aveau copii, iar apoi, din recomandare în recomandare, a ajuns să facă și primele comenzi, cele mai multe cerințe fiind cele pentru păpușile decorative.

„Am luat manualul, am citit instrucțiunile și am început să exersez cusătura pe materialele pe care le  aveam prin casă. Am învățat să cos singură, dar latura creativă am avut-o tot timpul. Am gândit pentru prieteni, au venit copiii prietenilor și fiecăruia am început să-i fac câte o păpușică. Apoi le-am personalizat și, cumva, așa am ajuns, de la mici decorațiuni, să încep să fac iepurași, pisicuțe, să merg spre partea de jucării pentru decorul camerei copiilor. Am lucrat pe partea personalizată foarte mult și asta cred că a și prins.

Primele mele produse le-am încărcat pe platforma Breslo, o platformă pe care cei care fac produse hand-made le pot expune pentru a le vinde mai apoi. Le-am livrat după trei patru zile și m-am bucurat foarte mult”, a mai spus aceasta.

Investiție de 5.000 de lei

Oana lucrează aproape zilnic două – trei ore, atunci când termină treaba la locul său de muncă principal, dar și sâmbăta.

„Lucrez în timpul meu liber, asta este relaxarea mea, cumva așa a început, ea a fost o chestie care mă relaxa, au venit comenzile și am făcut și firma. M-am axat pe partea de păpuși animăluțe, cel mai mult fac iepurași și pisici, bineînțeles că accept și ideile cu care vin clienții. Sunt multe produse unicat create de mine pornind de la ideile lor. Sunt făcute din pânză, bumbac sau in, iar interiorul este făcut cu o umplutură hipoalergenică, special concepută pentru partea de păpuși. Lucrez cu materiale naturale, asta mi-am propus”, a spus aceasta.

Investiția inițială a fost de 1.500 de lei, prețul mașinii de cusut, iar apoi, împreună cu toate consumabilele a crescut la aproximativ 5.000 de lei.  

„Am plecat la drum cu un hobby. De fapt, primul lucru pe care l-am avut a fost mașina de cusut care a costat 1.500 de lei. Apoi consumabilele pe care le-am luat cred că au fost undeva în jur de 5.000 de lei, cu toate materialele și ustensilele”.

Planuri de viitor

Pe viitor, Oana și-ar dori un spațiu mai mare pentru atelierul său, dar și posibilitatea de a ține cursuri de croitorie și de a avea propriul site.

„Încă nu am site-ul meu propriu, este și aceasta o idee, ar fi de luat în calcul. Atelierul meu este în jumătate de living, masa de dinig a fost transformată în masă de lucru, pe un perete am dulăpioarele unde ascund tot când am musafiri. Ar fi ideal să fac un spațiu al meu, mai mare și chiar să organizez ateliere tematice legate de partea aceasta de croitorie”, a concluzionat aceasta.

Afacerea Oanei o găsiți pe pagina de instagram handmadelabtoys, dar și pe pagina de facebook cu același nume. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


Adina Torop

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro