Saturday, September 30, 2023
Home Știință Oameni de știință de top, profesori la Universitatea Politehnica Timișoara

Oameni de știință de top, profesori la Universitatea Politehnica Timișoara

by admin

Oameni de știință de top, profesori la Universitatea Politehnica Timișoara

Research.com a realizat un clasament al oamenilor de știință de top cu cel mai mare H-index, Universitatea Politehnica Timișoara fiind prezentă cu patru profesori de o valoare deosebită: Radu-Emil Precup (H-index 58), Ion Boldea (H-index 50), Ștefan Preitl (H-index 38) și Liviu Marșavina (H-index 33).

Procesul de clasare a implicat o examinare detaliată a profilurilor a 166.880 de cercetători de la Google Scholar și Microsoft Academic Graph, din peste 2.814 instituții.

Performanța este cu atât mai meritorie, spun reprezentanții UPT, cu cât numărul total al cadrelor didactice din Universitatea Politehnica Timișoara este cu mult mai mic decât numărul cadrelor didactice din universitățile clasate în fața acesteia.

De asemenea, Research.com, unul dintre cele mai importante portaluri dedicate cercetătorilor și oamenilor de știință din universități, a dat publicității clasamentul celor mai bune universități în 2022.

Printre acestea, figurează și instituții de învățământ superior din România.

Potrivit acestuia, Universitatea Politehnica Timișoara se clasează pe locul 4 în România și 1900 în lume, iar domeniul Electronică și Inginerie Electrică se află pe locul 1 în țară și 291 în lume.

În comparație cu alte clasamente universitare globale, scopul ranking-urilor Research.com este de a se concentra în primul rând pe realizările în cercetare ale cadrelor de top care lucrează în instituție, oferind posibilitatea comunităților științifice de a descoperi care sunt experții de frunte în diferite domenii de cercetare.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro