duminică, octombrie 13

Fostul președinte american Barack Obama se implică și mai mult în susținerea Kamalei Harris în cursa ei pentru Casa Albă. De data aceasta, el i-a admonestat pe bărbații de culoare pentru ezitarea de a o susține pe Kamala Harris în campania electorală. Aceștia reprezintă o categorie demografică cheie pe care aceasta se luptă să o atragă de partea sa la vot, scrie The Washington Post.

În timpul unei opriri neanunțate la un birou de campanie din Pittsburgh, care a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Barack Obama să apară la primul său miting de campanie pentru vicepreședintele Kamala Harris, fostul președinte american a declarat că a vrut să „spună câteva adevăruri” bărbaților de culoare care nu intenționează să voteze pentru candidatul democrat. „Și vă gândiți să stați deoparte?” a întrebat Obama.

„Și veniți cu tot felul de motive și scuze, am o problemă cu asta”, a continuat Obama. „Pentru că o parte din asta mă face să cred – și mă adresez direct bărbaților – o parte din asta mă face să cred că, ei bine, pur și simplu nu procesați ideea de a avea o femeie ca președinte”.

Săptămâna trecută, cotidianul The Washington Post anunța că fostul preşedinte american va face campanie pentru vicepreşedinta şi candidata democrată la Preşedinţie  în luna premergătoare alegerilor din 5 noiembrie din Statele Unite. 

Obama i-a îndemnat pe americani să o susţină pe Harris cu ocazia Convenţiei Naţionale Democrate în august, la Chicago.

„America este pregătită pentru un nou capitol. America este pregătită pentru o poveste mai bună. Suntem pregătiţi pentru preşedinta Kamala Harris”, a spus el la acea vreme.

Democrata Kamala Harris se confruntă cu candidatul republican Donald Trump în ceea ce sondajele de opinie preelectorale arată a fi o cursă strânsă pentru Preşedinţia Statelor Unite.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Acțiune.
Exit mobile version