Thursday, November 30, 2023
Home Internațional Omucidere. Verdictul medico-legal în cazul evreului din Los Angeles mort în timpul unei altercații cu demonstranți pro-palestinieni

Omucidere. Verdictul medico-legal în cazul evreului din Los Angeles mort în timpul unei altercații cu demonstranți pro-palestinieni

by admin

Un evreu în vârstă de 69 de ani a murit luni după ce a suferit o lovitură la cap la un protest din privind războiul Israel-Hamas, potrivit forțelor de ordine, citate de cotidianul Los Angeles Times. Biroul medicului legist din comitatul Ventura a declarat că o autopsie a stabilit că Paul Kessler a murit în urma unei lovituri la cap cu un obiect contondent și a calificat modul de deces drept omucidere.

Biroul șerifului din comitatul Ventura a declarat că incidentul a fost raportat duminică, imediat după ora 15:20, la intersecția bulevardului Westlake cu bulevardul Thousand Oaks, în apropiere de granița cu comitatul Los Angeles. Manifestanți opuși – pro-israelieni și pro-palestinieni – luaseră poziție de o parte și de alta a intersecției când a avut loc o altercație, au declarat autoritățile.

Kessler, din Thousand Oaks, a fost trântit pe spate și s-a lovit cu capul de pământ, au declarat adjuncții.

Paramedicii au răspuns la o „bătaie în desfășurare” și l-au găsit pe Kessler rănit, potrivit lui Andy VanSciver, purtător de cuvânt al Departamentului de pompieri din comitatul Ventura. El a fost transportat la un spital local, unde a murit luni.

Până marți dimineață nu a fost făcută nicio arestare, iar ancheta este în curs de desfășurare.. Oficialii nu au făcut publice mai multe detalii despre cum a fost lovit Kessler sau dacă există suspecți în acest caz. Agenția a declarat că nu a exclus posibilitatea unei crime motivate de ură.

O înregistrare video a urmărilor împărtășită pe rețelele de socializare îl arată pe Kessler întins pe spate la colțul intersecției, cu sângele curgându-i din cap.

Rabinul Michael Barclay, care conduce Templul Ner Simcha din Westlake Village, a declarat că Kessler și soția sa, Cheryl, participaseră la slujbele de Sărbătorile Mari la sinagoga sa, deși nu o mai vizitaseră de mai mulți ani. Sinagoga se află la mai puțin de o milă de locul unde au avut loc protestele.

Barclay a declarat că nu îl cunoștea bine pe Kessler, dar că a schimbat corespondență prin e-mail cu el de-a lungul anilor și l-a numit „un om angajat pentru pace și angajat față de Israel”.

De asemenea, Kessler scria frecvent scrisori către editorul ziarului Thousand Oaks Acorn, potrivit unui fost editor al ziarului, Kyle Jorrey. Jorrey a declarat pe X, fostul Twitter, că a vorbit frecvent cu Kessler la telefon despre scrisorile sale, multe dintre ele fiind publicate.

„Un Democrat înfocat, Kessler avea un spirit ascuțit și îi plăcea o dispută aprinsă”, a scris Jorrey pe X.

Rabinul Barclay a declarat că a fost în contact atât cu șeriful comitatului Ventura, James Fryhoff, cât și cu șeful poliției din Thousand Oaks, Jeremy Paris, în legătură cu ancheta penală. El a subliniat necesitatea de a permite forțelor de ordine să își desfășoare activitatea cu diligența necesară și a avertizat împotriva împărtășirii de informații neconfirmate.

„Trebuie să îi lăsăm să facă ceea ce trebuie să facă”, a spus Barclay. „Nu putem lăsa emoțiile să ne dicteze acțiunile, altfel nu se va face dreptate”.

Superizorul comitatului Ventura, Jeff Gorell, al cărui district acoperă locația în care a avut loc incidentul, a declarat că a fost informat de către Biroul șerifului din comitatul Ventura.

„Mi s-a frânt inima când am aflat de moartea tragică a unui bărbat în vârstă astăzi, după ce a fost lovit la un protest din districtul meu”, a scris Gorell pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Moartea lui Kessler a declanșat doliu și alarmă în comunitatea evreiască din sudul Californiei, unii lideri și oficiali publici exprimându-și indignarea.

„Cerem siguranță. Nu vom tolera violența împotriva comunității noastre. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a o preveni”, a declarat într-un comunicat Federația Evreiască din Los Angeles-ul Mare.

Liga Anti-Defăimare a cerut forțelor de ordine „să lanseze o anchetă amănunțită pentru a stabili cine este responsabil”.

Consiliul pentru Relații Americano-Islamice a emis o declarație în care se declară „profund întristat de această pierdere tragică și șocantă”. Ne alăturăm liderilor evreiești locali și facem apel la toți indivizii să se abțină de la a trage concluzii pripite, de la a senzaționaliza o astfel de tragedie pentru câștiguri politice sau de a răspândi zvonuri care ar putea escalada inutil tensiunile care sunt deja la un nivel ridicat”.

Primărița din Los Angeles, Karen Bass, a emis marți o declarație de doliu în legătură cu moartea lui Kessler.

„Pe măsură ce detaliile apar și sunt confirmate, rămânem hotărâți în condamnarea violenței și antisemitismului”, a declarat Bass. „Această moarte este o lovitură pentru regiunea noastră într-un moment în care tensiunile continuă să crească în întreaga lume. Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a ne asigura că violența și ura sunt întâmpinate cu responsabilitate și consecințe. Los Angeles refuză să găzduiască această ură”.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro