Thursday, September 28, 2023
Home Știință Oraşul Paris îi retrage cea mai înaltă medalie lui Mahmoud Abbas după ce preşedintele palestinian a făcut declaraţii antisemite

Oraşul Paris îi retrage cea mai înaltă medalie lui Mahmoud Abbas după ce preşedintele palestinian a făcut declaraţii antisemite

by admin

«Hitler nu i-a ucis pe evrei pentru că erau evrei ci pentru că erau cămătari şi atraşi de bani». Iată ce spunea Mahmoud Abbas, 87 de ani, în luna august responsabililor partidului său Fatah. Intr-un discurs fluviu, preşedintele palestinian a mai declarat că «evreii se trag din khazari», popor nomad din Asia centrală. Altfel spus, ei nu ar fi nicidecum semiţi, în opinia lui Abbas.

În timp ce Uniunea europeană a denunţat «afirmaţii ce reprezintă o insultă adusă milioanelor de victime ale Holocaustului», Franţa a condamnat un «discurs inacceptabil». De partea ei, Primăria Parisului i-a retras lui Mahmoud Abbas cea mai înaltă disctinţie pe care o acordă cuiva. În speţă, Abbas primise de la Anne Hidalgo medalia «Grand Vermeil» acum 8 ani, în 21 septembrie 2015.

«Afirmaţiile Dvs. sunt contrare valorilor noastre universale şi adevărului istocic al Shoah. Nicio cauză nu poate justifica revizionismul şi negaţionismul» scrie Primăriţa Parisului în scrisoaera adresată liderului de la Ramallah.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro