Tuesday, February 7, 2023
Home Afacere Patul Meu îți transformă somnul într-unul de calitate în această iarnă

Patul Meu îți transformă somnul într-unul de calitate în această iarnă

by admin

Conform unor studii realizate de cercetătorii britanici, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață dormind, adică aproximativ 25 de ani. Patul Meu, o afacere care a înțeles importanța somnului în viața noastră, sprijină românii cu produse diverse care ajută la crearea unui somn odihnitor dar și la un ambient confortabil, luxuriant sau cozy în dormitor.

De la lenjerii de pat la perne, pilote, saltele sau cuverturi toate îți sunt oferite pentru a te bucura de un somn de calitate.

Somnul are un rol semnificativ în viața noastră, atât pentru a supraviețui cât și pentru a ne susține sănătatea din toate punctele de vedere dar și a ne bucura de o calitate a vieții crescută.

Extrem de multe persoane suferă de insomnie. Deși cauzele insomniei sunt variate, s-a constatat că mediul ambient și felul în care te simți înainte de a adormi sau în timpul nopții, poate avea un impact major asupra calității somnului, dar și a felului în care te vei trezi în următoarea zi.

O persoană care nu doarme suficient sau are un somn de o calitate mai puțin bună poate experimenta stări de dispoziție proastă, energie scăzută și chiar anxietate sau depresie.

Așadar somnul trebuie să fie suficient dar și profund pentru a da șansa corpului de a se regenera și creierului de a funcționa în mod optim.

Efectele sezonului rece asupra calității somnului

În perioada sezonului rece, crește producția de melatonină sau hormonul somnului, datorită faptului că zilele sunt mult mai scurte iar lumina pe care o primim de la soare este limitată.

Astfel că, extrem de multe persoane din întreaga lume se confruntă cu insomnii în această perioadă sau, din contră cu o senzație constantă de somn pe parcursul zilei.

Mai mult decât atât oamenii experimentează greutatea de a se trezi dimineața și se confruntă cu un nivel scăzut de energie în timpul zilei sau cu un apetit mult mai crescut decât în timpul verii.

Cu toate că iarna avem tendința de a dormi mai mult, acest lucru nu este tocmai benefic pentru sănătatea noastră și ar trebui să ne menținem același interval orar pentru somn de aproximativ 7-9 ore pe noapte pentru adulți, dar să ne asigurăm că acesta este într-adevăr unul calitativ.

Temperaturile scăzute sunt un alt factor care ne pot afecta pe perioada iernii, datorită faptului că corpul nostru consumă mult mai multă energie pentru a se încălzi și a face față temperaturilor scăzute.

Din acest motiv avem nevoie să ne menținem corpul la temperaturi cât mai echilibrate înainte de a adormi și să menținem temperatura optimă pe timpul somnului.

Temperatura  joacă un rol important în calitatea somnului

Temperatura din dormitor este esențială și poate face o diferență uriașă atunci când vorbim de calitatea somnului tău, atât pe timp de vară dar mai ales în sezonul rece.

Ideal ar fi ca temperatura din dormitor să fie de aproximativ 18-20°C, deoarece corpul își scade temperatura pe măsură ce intră în starea de somn.

Pentru a te asigura că nu experimentezi o temperatură prea scăzută înainte de a adormi este important să acorzi o atenție deosebită așternuturilor și pilotei și să îi oferi corpului acel echilibru optim de temperatură de care are nevoie, dar și ventilația perfectă pe parcursul nopții, pentru că un mediu prea cald, ar putea induce stare de inconfort sau chiar insomnie.

Dacă vei alege cu grijă produsele pe care le folosești pentru patul tău vei intra mult mai rapid în starea de somn și te vei odihni pe toată perioada somnului.

Experimentează confortul de care ai nevoie în timpul somnului

Senzațiile pe care i le oferim corpului nostru înainte de a adormi sunt extrem de importante în creșterea melatoninei dar și în calitatea somnului nostru.

Din acest motiv salteaua, perna, pilota cât mai ales lenjeria de pat au un rol esențial în confortul pe care i-l oferim corpului nostru înainte de a intra în starea de somn profund.

Pe patulmeu.ro găsești tot ce ai nevoie pentru a experimenta confortul uimitor la care te aștepți după o zi lungă, plină de sarcini.

Indiferent de designul dormitorului tău sau de preferințele tale în materie de culoare, în magazinul online al brandului Patul Meu vei regăsi lenjerii de pat din materiale de calitate, prietenoase cu pielea care îți vor crea acel spațiu confortabil, călduros și cu temperatură echilibrată pe toată perioada somnului.

Indiferent că vei alege bambusul, bumbacul, finetul, catifeaua sau acele lenjerii pufoase din material cocolino pe patulmeu.ro găsești o multitudine de variante potrivite personalității și gusturilor tale.

Mai mult decât atât, combinarea lenjeriei de pat cu o saltea potrivită, precum cele cu spumă de memorie, ortopedice sau saltelele din latex va face ca fiecare minut în patul tău să fie unul cu adevărat confortabil.

Descoperă întreaga gamă a brandului Patul Meu pe site-ul patulmeu.ro și transformă-ți patul în cel mai confortabil loc din casă,  dar și sezonul de iarnă într-unul minunat, alegând inclusiv pijamale călduroase, prosoape și halate pentru acel moment de răsfăț de după baia fierbinte sau cuverturi și huse de canapele care îți vor înfrumuseța casa în doar câteva secunde. 

Produsele brandului Patul Meu le poți accesa la un click distanță pe patulmeu.ro, la telefon 0311301230, pe pagina oficială de facebook @www.patulmeu.ro sau pe instagram @patulmeu.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro