miercuri, octombrie 23

O pizzerie din vestul Germaniei a devenit centrul unei investigații după ce inspectori de sănătate au alertat poliția că restaurantul oferea clienților cocaină drept „garnitură”. Managerul a încercat să scape de droguri, aruncându-le pe fereastră, însă au căzut „direct în brațele polițiștilor”, relatează BBC.

Inspectorii de sănătate au alertat poliția că restaurantul oferea clienților o „garnitură” neobișnuită la comanda celebrei pizza cu numărul 40.

În luna martie, polițiștii au început să urmărească activitatea, iar descinderile au culminat cu un incident șocant: managerul pizzeriei, în vârstă de 36 de ani, a încercat să scape de dovezi aruncând un pachet de droguri pe fereastră, dar acesta „a căzut direct în brațele ofițerilor de poliție”, au declarat autoritățile.

În apartamentul bărbatului, autoritățile au găsit 1,6 kilograme de cocaină, 400 de grame de canabis și 268.000 de euro în numerar.

Managerul pizzeriei a fost eliberat după câteva zile, însă acesta a hotărât să redeschidă localul și a continuat vânzările ilegale, oferind astfel polițiștilor prilejul de a explora rețeaua de aprovizionare cu droguri, iar la scurt timp au descoperit o mare rețea de trafic de droguri din Germaniei.

În jur de 150 de ofițeri au efectuat raiduri simultane la două plantații de canabis, confiscând 300 de plante într-o locație din Mönchengladbach și ale 60 în Solingen.

Pe parcursul acțiunilor, polițiștii au făcut percheziții la locuințele și afacerile a 12 suspecți, arestând trei persoane, inclusiv un tânăr în vârstă de 22 de ani, considerat liderul operațiunii.

Mai mult, autoritățile au descoperit arme, bani și ceasuri de lux în timpul raidurilor.

Managerul pizzeriei a fost arestat din nou în timp ce încerca să părăsească țara, iar cazul a stârnit un val de indignare și curiozitate în rândul opiniei publice.

„Numărul 40 era o pizza extrem de populară, dar acum va rămâne în istorie pentru motive cu totul diferite”, a comentat Michael Graf von Moltke, directorul poliției.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version