Tuesday, March 21, 2023
Home Internațional Plângere la FIFA, după ce Chelsea a făcut primul transfer din 2023. Mama jucătorului, implicată direct

Plângere la FIFA, după ce Chelsea a făcut primul transfer din 2023. Mama jucătorului, implicată direct

by admin

  • Handbal: RapidBuducnost, duminică, 17:00, DGS 1

  • La Liga: AtleticoBarcelona, duminică, 22:00, DGS 1

Chelsea l-a transferat pe David Datro Fofana, dar fostul său club cere interzicerea folosirii jucătorului

Ivorienii reclamă că “jucătorul a fost furat” în urmă cu doi ani, când “a semnat fraudulos” cu Molde. În plângerea respectivă, Abidjan City le cere celor de la FIFA să se asigure că atacantul va fi suspendat și vrea ca problema să fie rezolvată cât mai repede de Camera pentru Soluționarea Litigiilor.

În plus, clubul din Coasta de Fildeș acuză că totul ar fi avut loc cu ajutorul mamei fotbalistului, Valerie Datro Mahi.

În 2016, când David Datro Fofana a semnat cu Abidjan City, ea ar fi fost cea care a autorizat transferul, pentru că fiul ei era minor. Numai că ea susține că nu a autorizat nimic și nu a semnat nimic.

  • Chelsea a plătit 12 milioane de euro pentru fotbalistul care a împlinit recent 20 de ani.

Abidjan City cere FIFA suspendarea lui David Datro Fofana și a transferului său la Chelsea

Potrivit Ghanasoccernet, înarmat cu această declarație a mamei sale și cu aprobarea unor oficiali din Federația ivoriană, jucătorul a semnat cu Molde în 2020. Însă acest transfer a forțat clubul ivorian să ia măsuri și să “denunțe frauda”.

Președintele lui Abidjan City, Marco NE Taddei, susține că FIFA știa de acest caz și că l-ar fi soluționat încă din septembrie 2022.

“Eu respect decizia luată de Camera pentru Soluționarea Litigiilor, ale cărei concluzii au fost comunicate pe 6 septembrie 2022, iar motivația a fost dată pe 7 septembrie.

Acum noi considerăm că această decizie validează contractul pe care Datro Fofana l-a semnat cu noi pe 31 iulie 2019 și că orice transfer, în special cel la Chelsea, în cazul acestui jucător, fără acceptul nostru, ar contraveni regulilor FIFA și poate fi chestionat.

De aceea, noi vă invităm să interveniți la clubul Chelsea, pentru ca transferul jucătorului să fie suspendat până când disputa dintre Molde și noi va fi soluționată de TAS.

Noi ne rezervăm toate drepturile, pentru că noi considerăm că interesele fotbalului african și, în special ale clubului nostru, au fost încălcate de către Molde FK”, se arată în comunicatul trimis de Taddei.

  • Pentru Molde, David Datro Fofana a marcat 17 goluri și a dat 6 pase decisive.

Etichete: chelsea , molde , david datro fofana


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro