Thursday, September 28, 2023
Home Afacere Plantația de canabis de la Bărbosu, comandată din Spania

Plantația de canabis de la Bărbosu, comandată din Spania

by admin

Cele peste 100 de plante de canabis descoperite în satul Bărbosu au parcurs kilometri buni până să fie descoperite în Caraș-Severin. Proprietarul lor a pus la punct un adevărat plan de afaceri!

Captură semnificativă de droguri în satul Bărbosu din comuna Ramna la finalul lunii august. Peste 100 de ghivece cu plante de canabis au fost descoperite în livada de pruni a unei gospodării. Oamenii legii au intrat pe fir după ce au fost anunțați de proprietar că în curtea casei sale pe care o dăduse în chirie se află o adevărată plantație.

Totul a plecat de la Raul-Adrian Cacuci-Simionaș, un bărbat de 33 de ani din comuna Giroc, consumator de droguri. Pentru a obține un câștig semnificativ într-un mod relativ ușor a comandat de pe internet semințele de canabis. Comanda a fost făcută online, cu livrare prin curier, iar ca adresă de livrare a fost menționată o adresă reală din Lugoj, dar la care bărbatul nu locuia. Acesta s-a deplasat în Lugoj și a ridicat comanda de la curier, după ce a fost contactat telefonic că i-a ajuns comanda.

Pentru a planta semințele, Cacuci a identificat un teren viran între Giroc și Pădureni. Acolo a lăsat cele peste 100 de ghivece pe care le uda și pentru care asigura și îngrășământul necesar. Pentru a-și putea continua planul, Cacuci a atras în afacere alte două persoane, și ele consumatoare de droguri: un prieten din comuna Jebel, în vârstă de 34 de ani, și un alt bărbat din aceeași comună, în vârstă de 40 de ani. Fiecare dintre cei trei avea roluri clar stabilite: Cacuci coordona activitatea și asigura suportul financiar, prietenul său îl ajuta în cultivarea și întreținerea culturii, iar cel de-al treilea bărbat a fost dispus să stea izolat și să ude cultura.

De pe terenul din Timiș s-a ajuns în Caraș-Severin, la Bărbosu

Cacuci a mers cu planurile mai departe și a închiriat o casă în satul Bărbosu din comuna Ramna, după care a transportat toate plantele în noua locație. Acolo au fost în grija aceluiași bărbat de 40 de ani, care a rămas să locuiască efectiv în gospodărie și în același timp să întrețină cultura.

Ghinionul celor trei a apărut în 25 august, atunci când proprietarul casei a venit să culeagă prunele din gospodărie și a găsit plantația. L-a sunat imediat pe Cacuci, iar mai apoi – poliția.

Cacuci a venit la casa din Bărbosu, dar la vederea polițiștilor a plecat în trombă cu mașina. Oamenii legii s-au luat după el, iar atunci când l-au oprit, au descoperit că era sub influența drogurilor. În mașina lui au găsit resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv. Așa s-a încheiat întreaga afacere pusă minuțios la punct.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cacuci, cel care a înființat grupul infracțional organizat, ținând cont de gravitatea faptelor sale. Din același motiv, magistrații Tribunalului Caraș-Severin au respins solicitarea avocatului bărbatului de a-l plasa în arest la domiciliu și l-au trimis după gratii pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Cultură de canabis într-o livadă din Ramna! Peste 20 de kilograme în 100 de ghivece!

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro