miercuri, octombrie 2

Platforma de social media cunoscută anterior ca Twitter, acum X, valorează cu aproape 80% mai puțin decât acum doi ani, când Elon Musk a cumpărat-o, potrivit estimărilor gigantului de investiții Fidelity, anunță CNN.

X nu se mai tranzacționează public după ce Musk a cheltuit 44 de miliarde de dolari pentru a o privatiza în octombrie 2022.

Cu toate acestea, Fidelity dezvăluie ceea ce crede că este valoarea acțiunilor sale din X, iar aceste estimări servesc drept barometru atent urmărit pentru sănătatea generală a companiei.

La sfârșitul lunii august, aceste acțiuni valorau doar 4,2 milioane de dolari, conform unei declarații depuse duminică de Fidelity’s Blue Chip Growth Fund.

Această nouă estimare marchează o scădere de 24% a valorii față de cea estimată de Fidelity la sfârșitul lunii iulie. Și reprezintă un declin uluitor de 79% față de valoarea de 19,66 milioane de dolari pe care Fidelity a estimat-o pentru acțiuni în octombrie 2022, când Musk a achiziționat Twitter.

„Musk a plătit în mod clar prea mult pentru acest activ”, a declarat Dan Ives, managing director și analist senior de acțiuni la Wedbush Securities, pentru CNN într-un e-mail. El crede că Twitter a fost într-adevăr în valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari atunci când Musk a cumpărat-o, iar astăzi este în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Sub proprietatea lui Musk, unii agenți de publicitate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conținutul extrem de pe platformă, de care nu doresc ca mărcile lor să fie legate.

Un sondaj global recent realizat de Kantar a arătat că 26% dintre agenții de marketing intenționează să își reducă cheltuielile pe X anul viitor, cea mai abruptă retragere din partea oricărei platforme publicitare globale majore.

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version