Thursday, November 30, 2023
Home Afacere Platformă online pentru promovarea punctelor gastronomice locale din România. Aplicația a fost lansată oficial la Vama Buzăului, în județul Brașov

Platformă online pentru promovarea punctelor gastronomice locale din România. Aplicația a fost lansată oficial la Vama Buzăului, în județul Brașov

by admin

Punctele gastronomice locale din România sunt acum la doar un click distanță. Turiștii care vor să aibă parte de o experiență culinară ca la mama acasă pot folosi o nouă platformă online unde sunt promovate toate punctele gastro din țară. În aplicație se găsesc informații despre locație, adresă, număr de telefon și chiar despre meniu. Tot de aici pofticioșii vor putea să își rezerve și o masă la punctul gastronomic preferat.

Platforma www.gastrolocal.ro a fost inaugurată oficial, iar de acum orice gospodar din România, care și-a deschis un punct gastronomic, va putea să își promoveze mica afacere în aplicație. Fie că este accesat de pe laptop sau smartphone, portalul permite utilizatorilor să caute locațiile după județe, după tipul de meniu, cu carne sau vegetarian sau chiar după facilități, cum ar fi un loc de joacă.

„În momentul în care am făcut acest site, nu am vrut să fie foarte complex. Oamenii vor ca din trei, maxim patru click-uri să găsească ce să mănânce, nu trebuie să stai să faci foarte multe. Și atunci ce am creat? Din partea de introducere poți să cauți locații și aici poți să le cauți după județ, după localitate, ai și posibilitatea să cauți meniu vegetarian, sunt oamenii care vor loc de joacă și avem și varianta de cazare. Totul e pe google maps, este foarte user friendly. În momentul în care dai click pe oricare din punctele pe care le ai, îți apare în partea din stânga, îți apare automat punctul gastronomic. Apar inclusiv date de contact, adresa, absolut tot, meniul, o scurtă descriere despre meniu”, a spus Dorian Lungu, președintele Asociației Gastro Local.

Cele mai multe puncte gastronomice locale, din țară, sunt în comuna Vama Buzăului, din județul Brașov. Peste 20 de familii și-au deschis ușa gospodăriei și poftesc la masă oaspeți din toate colțurile lumii. Nicoleta Burlac a fost printre primii localnici din sat care a deschis un punct gastro local, în 2019. De atunci sute de turiști i-au trecut pragul pentru că mâncarea este delicioasă, iar peste 70% din ingrediente provin din propria gospodărie. Faptul că mica ei afacere este promovată online este va aduce și mai mulți clienți, crede femeia.

„Este o aplicație foarte bună, e binevenită pentru toată lumea și din țară și din afară pentru că ne găsesc mai ușor. Pot să intre să găsească adresa, numărul de telefon, meniu ce-l avem. Am pregătit câteva poze cu locația”, spune Nicoleta Burlac, proprietara punctului gastronomic.

Încântați de noua aplicație sunt și turiștii care spun că, în acest fel, reușesc să găsească mai ușor punctele gastronomice unde pot să savureze bucate delicioase, gătite de gospodinele din Vama Buzăului.

„Este prima dată când mănânc la un astfel de punct gastro, mi se pare super ideea, este excelentă mâncarea. Aplicația este foarte bună. Ne aflăm în era tehnologiei și toată lumea trebuie să învețe să folosească un smartphone și este o reclamă foarte bună”, spune un turist.

„Mâncarea a fost foarte gustoasă și am resimțit gustul de acasă, ceea ce nu îl regăsim în alte restaurante. Am aflat că există aplicația astaa și ne-a ajutat foarte mult și m-aș bucura să fie și în alte zone din țara noastră”, a spus o altă turistă.

După ce a muncit ani de zile în Italia, Anca Vlad s-a întors în satul natal și a deschis un punct gastronomic. Bucatele gătite de ea au fost atât de apreciate încât turiștii se întorc mereu să savureze preparatele gătite după rețete tradiționale. Odată cu lansarea aplicației, gospodina speră ca oaspeții să o găsească mai ușor și să își programeze vizita din timp.

„Este o idee extraordinar de bună pentru noi, pentru punctele gastro, pentru că turiștii vor reuși să ne găsească mult mai ușor și, bineînțeles, ar fi și mai bine pentru noi, cu această aplicație, să reușim să lucrăm un pic organizat”, a declarat Anca Vlad, proprietara unui punct gastro local.

„Ăsta este conceptul pe care noi l-am promovat, care a plecat din Vama Buzăului și care ușor, ușor s-a extins la nivelul județului Brașov și iată se extinde la nivel de țară. Avem tot mai multe puncte gastronomice locale care funcționează sub acest concept gastro local”, a declarat Tiberiu Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului.

În România există peste 240 de puncte gastronomice locale, iar cele mai multe se află în județele Brașov, Tulcea și Sibiu.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro