Monday, March 20, 2023
Home România Ploieștenii au din nou calorifele reci și apă călâie. Termo Ploiești rămâne fără gaze și funcționează ”la limita de avarie” [DOCUMENTE]

Ploieștenii au din nou calorifele reci și apă călâie. Termo Ploiești rămâne fără gaze și funcționează ”la limita de avarie” [DOCUMENTE]

by admin

”Misterul” sesizărilor ploieștenilor care locuiesc în apartamentele racordate la sistemul public de termoficare, privind lipsa căldurii și apa călâie de la robinete, a fost ”dezvăluit” de conducerea Termo Ploiești prin mai multe adrese transmise conducerii Primăriei Ploiești, în atenția lui Andrei Volosevici. Este vorba de lipsa banilor necesari pentru producerea agentului termic.

UPDATE Criza apei calde și căldurii la Ploiești. ”Livrarea agentului termic se realizează sub parametri normali din cauza gazelor insuficiente”

Începând de duminică, ploieștenii care locuiesc la bloc și sunt clienții Termo Ploiești se confruntă, din nou, cu problema cu problema apei calde și a căldurii.

Observatorul Prahovean publică cele două adrese pe care conducerea Termo Ploiești le-a transmis primarului Andrei Volosevici pe 5, respectiv 6 ianuarie în care trage un semnal de alarmă privind lipsa banilor necesari pentru cumpărarea de gaze.

În ultima adresă este propusă o schemă de funcționare la limita de avarie cu afectarea severă a livrărilor de apă caldă și căldură.

Citește și Termo Ploiești a rămas fără conducere. Directorul general și directorul tehnic și-au dat demisia UPDATE

Chiar și în aceste condiții de ”avarie”, conducerea operatorului de termoficare are nevoie de aproape un milion de euro pentru a cumpăra gazele necesare până pe 14 ianuarie.

La această sumă se adaugă alte cheltuieli precum:

  • avans energie electrică pentru CET Brazi aferent lunilor decembrie 2022 și ianuarie 2023 în valoare de aproape 3 milioane de lei
  • plata furnizorilor (pază, materii prime etc) în valoare de 1,2 milioane de lei
  • cheltuieli angajați (salarii – 1,1 milioane de lei și prime Crăciun – 95.300 de lei) la 11 ianuarieConducerea Termo Ploiești îi amintește primarului Volosevici că 15 ianuarie este data limită a returnării împrumutului acordat de compania Elsid pentru cumpărarea gazelor cu care a fost livrat agent termic de sărbători. (detalii aici: Cine este firma care împrumută Termo Ploiești cu bani pentru gaze. Primăria nu a mai putut asigura finanțarea operatorului)În ceea ce privește încasările pentru livrarea de apă caldă și căldură în perioada 26 noiembrie – 27 decembrie 2022, conducerea Termo Ploiești estimează aproape 15 milioane de lei de la clienții casnici și persoanele juridice, respectiv suma de 8,8 milioane de lei subvenție de la bugetul local.La 5 ianuarie, în conturile Termo Ploiești erau puțin peste 300.000 de lei.

    FOTO Documente:

    Adresa din 6 ianuarie a Termo Ploiești pentru Primăria Ploiești și Consiliul Local Ploiești

    Adresa din 5 ianuarie a Termo Ploiești pentru autoritățile locale:

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro