vineri, septembrie 27

Aproximativ 650 de tone de deşeuri periculoase au fost descoperite de autorităţi, joi, pe o proprietate privată din judeţul Arad, unde s-au făcut controale în urma unor informaţii primite, informează Agerpres.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, alături de lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari ai Gărzii de Mediu, au descins la o adresă din localitatea Sintea Mare.

„La faţa locului, au fost descoperite 650 de tone de deşeuri periculoase, ambalate în saci de rafie, depozitate pe pământ, fără respectarea normelor legale. În saci au fost găsite tonere, imprimante, resturi de plastic, hârtie şi materiale textile. Din cercetări s-a stabilit faptul că deşeurile ar fi fost depozitate de o societate comercială în afara spaţiului propriu şi ar proveni din introducerea acestora în ţară, în vederea reciclării, care nu s-a realizat”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Deşeurile au fost indisponibilizate şi se fac cercetări pentru poluare prin evacuare în atmosferă sau în sol a unor deşeuri periculoase, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri şi deţinerea/păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate.

Editor : M.L.

Acțiune.
Exit mobile version