Thursday, November 30, 2023
Home Tehnologie Popularul serviciu de videochat Omegle s-a închis

Popularul serviciu de videochat Omegle s-a închis

by admin

Omegle, un serviciu popular de videochat online care permitea conversaţii cu străini, s-a închis după mai mult de 14 ani de funcţionare din cauza abuzurilor crescânde, inclusiv comiterea unor ”crime inimaginabile”. Fondat în 2009 de Leif K-Brooks, un tânăr de doar 18 ani la momentul lansării, site-ul a atras aproximativ 50 de milioane de vizitatori în ultima lună, conform firmei de analiză SimilarWeb, scrie TechCrunch.

Omegle a primit critici după ce serviciul a devenit un teren propice pentru o mulţime de activităţi suspecte în timpul pandemiei, ceea ce a generat o creştere a utilizării sale. K-Brooks a spus că firma a încercat să implementeze o serie de îmbunătăţiri de-a lungul anilor, dar „atacurile recente au fost percepute într-o măsură mai puţin constructivă”.

K-Brooks a afirmat că, deşi au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi serviciul de-a lungul anilor, presiunea şi costurile, împreună cu creşterea abuzurilor, au devenit insuportabile. El şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care internetul s-a schimbat în ultimul deceniu, spunând că lupta pentru Omegle poate e pierdută, însă războiul împotriva internetului continuă, şi în timp ce unele dintre companii sunt mult mai mari, cu resurse mult mai mari, toate au un punct vulnerabil. El a mai avertizat că, dacă tendinţa actuală nu se schimbă, internetul pe care l-a iubit ar putea dispărea, lăsând loc unei forme mai pasive de consum, cu mai puţine interacţiuni umane autentice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro