Tuesday, March 21, 2023
Home Tehnologie Poșta – Directorul general: Această companie era pur și simplu…

Poșta – Directorul general: Această companie era pur și simplu…

by admin

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, afirmă că principalul acționar al companiei, Ministerul Digitalizării, i-a cerut reformarea acesteia. ”Această companie era pur și simplu încătușată de sindicatul din Poștă, am reușit să desfac acest lucru”, susține Valentin Ștefan, care adaugă că acum poate fi reformată ”cu adevărat” compania, inclusiv prin reducerea acelor posturi care erau în organigramă în birourile centrale ”doar ca să aibă loc de muncă unii angajați” și mutarea acestor angajați în sectorul operațional.

”(Reformarea companiei Poșta Română – n.r.) e decizia acționarului, e vorba de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării care mi-a transmis încă de la începutul mandatului că dorește reformarea Poștei și creșterea veniturilor angajaților. Așa că m-am pus pe treabă și am luat de bun ce mi s-a spus. A fost un prim an mai greu, pentru că această companie era pur și simplu încătușată de sindicatul din Poștă, am reușit să desfac acest lucru, deși am avut nevoie de un an de zile, iar acuma putem să reformăm cu adevărat compania”, a declarat la Prima News șeful Poștei Române.

CITEȘTE ȘI Glovo trece la concedieri

El a dat exemple de măsuri care vor fi luate în cadrul procesului de reformă, măsuri care includ restructurarea unor posturi sau schimbarea din funcții a unor oameni din conducerea companiei.

”În primul rând trebuie să o debirocratizăm, adică să reducem acele activități din cadrul administrației centrale care erau făcute doar ca să aibă loc de muncă unii angajați. În al doilea rând, cred că este timpul să aducem un alt profil al managerului de top din cadrul companiei, existau foarte multe poziții cu persoane pe post de 10-20 de ani. Eu cred că este de bun simț ca atunci când nu mai ai soluții, nu mai ai idei și compania pe care o conduci nu merge într-o direcție bună să lași locul altcuiva care are poate mai mult entuziasm, are idei noi și încearcă altceva. În al treilea rând, trebuie să modernizăm compania, adică să aducem tot ce înseamnă tehnologie și să facem această digitalizare, i-am putea spune, de la fluxurile interne și partea administrativă până la lucrurile care se văd în oficiile poștale”, a spus directorul Poștei Române, potrivit News.ro.

În ceea ce privește reducerea personalului, Valentin Ștefan a explicat că, dacă înainte cei ale căror posturi erau restructurate primeau 30 de salarii compensatorii, acum suma maximă pe care un angajat o poate primi este de 50.000 de lei, dacă are cel puțin 20 de ani vechime.

”Un director dacă ar fi plecat din companie ar fi primit o sută de mii de euro cu 30 de salarii compensatorii. (…) ”, a arătat șeful Poștei.

El a explicat că prin Contractul Colectiv de Muncă au fost schimbate nu doar astfel de prevederi, ci și denumirile unor posturi. Astfel, factorul poștal se numește curier poștal, iar dirigintele de oficiu poștal a devenit ”manager de unitate poștală”.

Dacă în vara lui 2021 Compania Poșta Română avea 25.000 de salariați, în prezent numărul acestora s-a redus cu aproximativ 2.000, ”pe cale naturală”.

”Prin restructurare miza nu este să reducem numărul de angajați, miza este să folosim resursa umană într-un mod cât mai eficient. Cu alte cuvinte, toți cei care vor pleca din administrația centrală li se vor oferi locuri de muncă în operațional: în oficii poștale în centrele de tranzit, acolo unde chiar e nevoie de personal și nu în birourile companiei”, a explicat Ștefan.

Venitul minim al unui poștaș este de 2.500 de lei, compus din salariul minim pe economie și bonuri de masă.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro