Tuesday, March 21, 2023
Home România Povestea din spatele unei imagini care a emoţionat Italia. Ce secret ascundea de fapt românca dată afară din casă înainte de Revelion

Povestea din spatele unei imagini care a emoţionat Italia. Ce secret ascundea de fapt românca dată afară din casă înainte de Revelion

by admin

Bărbatul i-a făcut o fotografie şi a postat un mesaj emoţionat pe pagina sa de Facebook. În scurt timp, oamenii au sărit să o ajute pe româncă, care a fost dată afară de fiica bătrânei de 95 de ani pe care trebuia să o îngrijească, cu trei zile înainte de Revelion.

Aruncată în stradă în preajma Revelionului

„Am emis un bilet pentru o doamnă româncă rămasă pe drumuri. Primul zbor este pe 1 ianuarie și nu are unde să stea, vrea să rămână până la acea dată aici, în frig, în fața agenției. Sunt dispus să o ajut cu bani, cazările pentru Anul Nou sunt pline. Anunțați-mă cine mă poate ajuta, dar, în special, cine o poate ajuta pe ea”, a scris Marco Mazzella pe pagina sa de Facebook.

Câteva ore mai târziu, oamenii au sărit în ajutorul româncei. „Nu știu ce a făcut atât de rău doamna aceasta pentru a fi dată afară din casă de către patroni. Trebuie să fii foarte crud ca să lași în frig o femeie până la 1 ianuarie, în mijlocul străzii. În noaptea aceasta va fi găzduită de hotelul Soleado și va primi o pizza caldă și apă (oferite cu amabilitate de hotel). Pentru mâine s-a oferit o doamnă s-o găzduiască. Imaginea este dură, dar poate va face unele persoane să reflecteze”, a mai scris patronul agenţiei.

Adevărul din spatele unei imagini emoţionante

Cum familia care a aruncat-o pe româncă în stradă înainte de Revelion a fost aspru criticată de oameni, aceasta a venit şi cu propria sa variantă a întâmplării. Fiica bătrânei susţine că femeia nu era nici pe departe o sfântă şi că în perioada în care a stat în casa lor a furat bijuterii, blănuri, argintărie şi alte obiecte de valoare.

Românca a fost angajată la familie pe 16 noiembrie 2022. „Când a sosit cu noi nu avea aproape nimic în valiză, nici măcar lenjerie intimă. I-am cumpărat noi, inclusiv pijamale și papuci. M-a lovit imediat teatralitatea ei și apoi faptul că nu a vrut să iasă niciodată. Avea două ore libere pe zi, dar dorea să stea mereu în acasă. Și acum îmi explic de ce…Într-una din zile, am observat că de la gâtul mamei lipsea un lanț de aur alb cu o cruce strălucitoare. Nu l-a scos niciodată de la gât, motiv pentru care m-am mirat când nu l-am mai văzut și am întrebat-o pe badantă dacă știe unde este. Nu a putut să-mi dea un răspuns și am rugat-o să-l caute când are timp (…) I-am spus că eu cred că ea a furat lănțișorul și deodată a pus mâna pe un cuțit de bucătărie, l-a întors spre ea și a amenințat că se va sinucide. Am sărit să o opresc, iar fata mea a fugit și a sunat la poliție”, a povestit fiica bătrânei pentru lanuovasardegna.it, citat de Rotalianul.

În faţa poliţiştilor, badanta a mărturisit că a furat mai multe obiecte de mare valoare și a predat agenților două ceasuri de aur, un colier, o broșă pe care le ascunsese în dormitor. Dar asta se pare că nu a fost totul. În ziua următoare, zidarii care lucrau într-un alt apartament din bloc, au găsit în grădină trei saci ascunși după un tufiș. „Erau de toate înăuntru: blănuri, paltoane cu guler de nurcă, argintăria mamei, genți din piele de crocodil, ceasuri vechi, pulovere de cașmir și multe altele. Nu ne venea să credem ceea ce vedeam! Și când te gândești că a ajuns la noi dezbrăcată…”, a mai spus italianca.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro