Brand voice
Ediția din 27 august 2023 a emisunii ”Viața Satului ” difuzată de postul de televiziune TVR1 a prezentat povestea fascinantă a omului de afaceri vrâncean Nicușor Cautis zis și Baca.Unul dintre românii care și-au purtat adolescența prin țări străine în căutarea în căutarea unui rost și a unei cariere.Dar remarcabil este faptuul că experiența acumulată l-a făcut să dezvolte o afacere în Vrancea, în apropiere de Adjud.Și să creeze locuri de muncă nu numai pentru oamenii din jurul Adjudului.Dar mai ales pentru acei români ca el care s-au hotărât să se întoarcă acasă.Iar dacă doar acesta ar fi singurul rezultat benefic ar fi de ajuns.Dar nu doar atât.Curajul de a dezvolta un concept nou în industria alimentară românească se astăzi cum este maturarea cărnii de vită a făcut din făbricuța de la marginea Adjudului un punct de referință în domeniu.În VIDEO de mai jos puteți urmări începând cu minutul 43:30 segmentul de emisiune dedicat vrânceanului Nicușor Cautis și afacerii sale.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1:Bună ziua domnule Baca sau cum să-și spun?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Bună ziua Nicu Baca!
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1:Da de unde Baca?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Păi am moștenit porecla aceasta de la tata.Tatăl meu fiind cioban , de la baci se trage porcla ”Baca”.Baci era, se ocupa de stână.De acolo i se trage numele de ”Baca”.Și am moștenit porecla aceasta cu plăcere.Și o duc mai departe tot la fel.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1:Dar baciul se ocupa cu creșterea oilor, nu?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Exact!
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1:Ce avem noi aici pe masă?Iată steakuri[ n.r. steak, steic-friptură la grătar; biftec. (< engl., fr. steak)], fripturi?Cum se spune corect?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Păi și steicuri și fripturi.Dar știți cum noi preluăm din afară ”englezisme” de tot felul, frpturi le-aș spune , dar sunt steicuri.Noi le-am promovat ca și steicuri
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: Dar să le spunem telespectatorilor că aceste steicuri au o istorie, au o poveste.O poveste care început acum câțiva ani.Câți?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Am început cam acum 5 ani.Ceea ce înseamnă steicurile de vită.Eu venind din zona aceasta de carne, practic asta dac de la 16 ani, doar carne, am văzut o oportunitate în ceea ce înseamnă carnea de vită maturată.Lumea era din ce în ce mai interesată de produsul acesta.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: De unde a venit această idee?A trebuit să aibă undeva un clik.
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Păi, eu am lucrat foarte mult în afară.De la 16 ani am plecat în Italia.Acolo am lucrat ca măcelar o bună perioadă.Și am venit în România și am deschis o firmă de tranșare carne care a funcționat vreo 10-12 ani.La un moment dat am închis firma respectivă și am vrut să încep cu ceva să spun, inovator pentru România.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: Cum de te-ai întors acasă?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:M-am întors acasă pentru că am zis că aici m-am născut, aici mă simt mai bine.Cu toate că acolo ajunsesem să o duc foarte bine.Din punct de vedere financiar , familia acolo mi-am făcut-o .Totul s-a întâmplat acolo.Pentru că practic de la 16 ani până pe la vreo 25 de ani acolo am stat, în Italia.Dar îmi lipsea ceva. Mă simțeam cumva străin.Mă simțeam străin cu toate că era ok din toate punctele de vedere.Am zis vreau să fac ceva în România.La mine acasă să fac ceva de care să fiu mândru.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: Și familia cum a întâmpinat ideea dumneavoastră?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Din fericire familia m-a susținut.De la început a avut încredere în mine.Am avut o susținere care este foarte importantă.Acum 5 ani am început afacerea.Dar am început să vorbesc despre carne maturată acum 10-12 ani.Iar când vorbeam despre carne maturată mulți ziceau <<Cum adica:Carne maturată ce înseamnă?>>Păi înseamnă 30 de zile să stea în stare proaspătă într-o cameră de maturare
<<Cum adică 30 de zile?Carnea nu rezistă mai mult de 10 zile!Se strică!>>
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: La momentul la care ați început această afacere ( n.r. cu carne maturată) cam câți făceau acest lucru în România?
Omul de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Eu pot să spun că sunt cred că primul care am început această afacere într-o variantă mai nare să spunem.Mai erau mulți care cochetau cu carnea maturată.Aveau o vitrină mică de maturare.Își puneau acolo bucată de trunchi de antricot și-l maturau.Erau foarte mulți procesatori de carne în România.Dar o vindeau fresh( n.r. proaspătă), fără să fie maturată,Carnea maturată e cu totul altceva față de de carnea fresh(n.r. proaspătă).Gustul este total diferit.
Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televziune TVR1: Până ajungem la maturare, tranșare , spune-mi câîte ceva despre bunătățile pe care le avem aici
Vizionați partea integrală din ediția emisiunii ”Viața Satului” difuzată duminică 27 august 2023 de postul de televiziune TRV1 despre vrânceanul Nicușor Cautis și afacerea sa accesând VIDEO de mai jos între minutele 43:30 și 1:17:04
VIDEO:TVR
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.