marți, septembrie 24

Un grup de mai multe persoane a falsificat în perioada iulie – septembrie 2024 vouchere SGR (sistem de garanţie–returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile), în valoare de aproximativ 300.000 de lei, pe care le-au decontat apoi ilegal, într-un lanț de magazine, relatează News.ro. 

Cinci percheziții au fost efectuate, marți, 24 septembrie, de către Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, într-un dosar în care sunt cercetate „infracțiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, a anunțat Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). 

Potrivit sursei citate, mai multe persoane au decontat, în perioada iulie-septembrie, „într-un lanț de magazine de retail alimentar, în mod ilegal, vouchere SGR ce ar fi fost imitate prin multiplicare”. 

În cele aproape trei luni, acuzații au prejudiciat lanțul de magazine cu 300.000 de lei. 

Persoanele cercetate sunt urmărite penal și vor fi duse la sediul IGPR, pentru a fi analizată contribuția fiecăreia și luarea de măsuri.  

În conformitate cu legislaţia în vigoare, toţi comercianţii au obligaţia de a încasa de la clienţi garanţia aferentă produselor care utilizează ambalaje SGR, precum şi organizarea unor puncte de returnare a ambalajelor SGR şi restituirea valorii garanţiei ambalajelor returnate de către consumatori, indiferent de locul achiziţionării produselor în ambalaje SGR.

Valoarea garanţiei este returnată consumatorilor sau utilizatorilor finali, fie prin voucher pe care aceştia, în cadrul aceluiaşi comerciant care operează echipamentul automat de preluare, îl pot preschimba în numerar sau îl pot utiliza pentru cumpărături.

Editor : Andreea Stanciu

Acțiune.
Exit mobile version