vineri, octombrie 4

Negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru planul pe 7 ani de reducere a deficitului bugetar pornesc de la un deficit asumat de 6,9%, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat dacă este adevărat că negocierile care urmează să fie purtate cu Comisia Europeană asupra planului de reducere a deficitului vor porni de la un deficit de aproape 8%, informează Agerpres.

„De unde aveţi dumneavoastră … am informaţii, de această dată, diferite de dumneavoastră. Noi plecăm de la o discuţie de 6,9, cum ne-am asumat la rectificare. Cu adevărat cu o proiecţie pe 7 ani a reducerii deficitului. Nu este o catastrofă, chiar nu este o catastrofă. Nu se ajunge la 8%. S-a spus şi anul trecut şi acum 2 ani că o să fie o nenorocire, nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani duşi în investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a accentuat că anii următori, 2025 şi 2026, reprezintă o mare provocare în ceea ce priveşte investiţiile pentru România.

„Şi pe exerciţiul financiar actual proiectele să ajungă la maturitate, normal că au cofinanţare şi aici de 15%, dar cofinanţarea la infrastructura mare în PNRR am ajuns la aproape 60%, mai ales pe rutier. Sunt foarte multe granturi pe care nu ne permitem să le pierdem, deci următorii 2 ani vor fi o provocare pentru România, să mergem în acelaşi ritm, cel puţin, ca şi anul acesta. Părerea mea e că vom termina anul la investiţii în jur 110-120 de miliarde, va fi istoric pentru România şi foarte greu de bătut”, a declarat premierul Ciolacu.

Editor : M.L.

Acțiune.
Exit mobile version