Monday, March 20, 2023
Home Afacere Presa italiană anunță posibila implicare a lui Ion Țiriac într-o afacere de miliarde

Presa italiană anunță posibila implicare a lui Ion Țiriac într-o afacere de miliarde

by admin

Ion Țiriac (83 de ani) este văzut în presa din Italia ca salvatorul Cupei Davis, după ce Federația Internațională de Tenis (ITF) a reziliat contractul cu Gerard Pique (36 de ani), prin care firma fotbalistului organiza competiția inter-țări din tenis.

Contractul prin care compania Kosmos organiza Cupa Davis se întidea pe 25 de ani și valora 3 miliarde de dolari, dar a luat sfârșit după numai cinci ani. Ion Țiriac, cunoscut ca unul dintre cei mai buni organizatori de turnee, ar putea profita.

Presa din Italia anunță posibila implicare a lui Ion Țiriac într-o afacere de miliarde! Fostul tenismen român, văzut ca salvatorul Cupei Davis după colapsul generat de firma lui Gerard Pique

De trei ori finalist cu echipa României în Cupa Davis, Ion Țiriac are o afinitate față de această competiție! Magnatul român nu a rămas impasibil la colapsul generat de firma lui Gerard Pique și i-a cerut demisia lui Dave Haggerty din funcţia de preşedinte al ITF.

Acum, Țiriac s-ar putea așeza la masa negocierilor, pentru a prelua organizarea Cupei Davis: „În lumea tenisului se vorbește că Ion Țiriac s-ar putea implica în organizarea Cupei Davis în 2024. Un caracter vulcanic, Țiriac s-a numărat printre cei mai aprigi critici ai noului format implementat în 2019. Românul, care a patronat turneul de la Madrid, și-a demonstrat capacitățile de organizator și viziunea. Ar putea fi un partener mult mai de încredere pentru ITF decât a fost Kosmos”, au scris jurnaliștii de la Livetennis.it.

Gerard Pique, prin compania sa, a reformat în profunzime Cupa Davis, stârnind nemulțumire în rândul fanilor și jucătorilor. Formatul vechi de 123 de ani, care presupunea meciuri tur-retur, a fost desființat de Pique, care a implementat un turneu final, la fel ca la fotbal. Schimbările au generat o prezență scăzută în tribune, iar mai mulți tenismeni de top au spus pas competiției inter-țări.

Ion Țiriac a criticat de la început formatul Cupei Davis

Ion Țiriac a criticat de la început noul format al Cupei Davis, spunând că organizatorul competiției, Gerard Pique, nu are nimic în comun cu tenisul: „Am ajuns sa iau lectii de la un jucator de fotbal? 18 echipe in 7 zile sa joace pentru bani. I-am spus domnului Pique ca am inventat si eu la fotbal o treaba, sa-l aduc pe Blatter inapoi si de la anul penaltiul sa se bata cu capul, nu cu piciorul”, a declarat Țiriac după ce Pique a schimbat formatul Cupei Davis.

„Au fost cumpărate 18 vestiare, toate portabile… Aşa cum sunt toaletele alea închiriate când ai un eveniment. Aşa au luat ei vestiarele. Arăta ca o tabără de refugiaţi acolo. M-am întâlnit acolo din nou cu reporterul de la New York Times şi m-a întrebat dacă îmi schimb părerea. I-am spus: 

‘Da, mi-o schimb. Dacă ar avea onoare, preşedintele Federaţiei internaţionale, care a vândut aceste drepturi şi banii nu ştim unde sunt nici acum, ar trebui să demisioneze pe loc’”, a fost declarația dură a lui Țiriac.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb.

După cinci … citește mai mult

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro