Tuesday, November 28, 2023
Home Afacere Primăria Oltina încearcă să-și recupereze banii de la afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe Adrian Stan

Primăria Oltina încearcă să-și recupereze banii de la afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe Adrian Stan

by admin

O firmă din Constanța, cunoscută pentru numeroasele contracte pe care le-a obținut, timp de ani la rând de la administrațiile locale, a lăsa baltă un contract de peste două milioane de lei de la o primărie din județ, după ce a intrat în faliment în anul 2022. Pe lângă faptul că acțiunile societății au blocat proiectul vreme de 2 ani, Trivium Pontes SRL, despre care se știe că a jucat un rol important în condamnarea fostului primar din Techirghiol, Adrian Stan, a părăsit șantierul fără a-și plăti măcar facturile. Comuna Oltina se chinuie acum în instanță să își recupereze banii, o sumă infimă în comparație cu cele încasate în trecut de la instituțiile publice.

Primăria Oltina

Trivium Pontes SRL a înregistrat pe 3 mai 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care și-a cerut falimentul, în calitate de debitor. Solicitarea i-a fost admisă pe 10 mai, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 octombrie. Trivium Pontes SRL este o firmă de construcții deținută de Elena Sauget și Adela Elena Teodorescu, cea din urmă ocupând și funcția de administrator. Societatea a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de numai 170.000 lei și un profit net simbolic, de 7.234 lei, cu doar doi angajați, dar și datorii de 490.000 lei.

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanHotărârea prin care s-a aprobat demararea unuia dintre proiecte din Oltina 

În mod bizar, firma care și-a cerut falimentul, doar ce câștigase într-un interval scurt de timp trei contracte de la stat, în valoare totală de peste un milion de euro, astfel încât nu ar fi trebuit să aibă probleme cu banii. Astfel, în septembrie 2019 Trivium Pontes SRL a primit de la Primăria Oltina un contract pentru construirea centrului de zi pentru bătrâni Altinum, în valoare de 2.824.683,21 lei, fără TVA. În iunie 2020, societatea primea tot de la Primăria Oltina un nou contract, pentru reabilitarea Grădiniței nr.1, în valoare de 807.026,62 lei, fără TVA, Iar în noiembrie 2020, firma primea și de la Primăria Pantelimon un contract pentru înființarea unui after school, în valoare de 1.183.443,36 lei, fără TVA.

Lucrări lăsate baltă

Deși încheiaseră o serie de contracte, Trivium Pontes nu și-a onorat angajamentul și a lăsat două dintre acestea de izbeliște, blocându-le pentru aproximativ doi ani. Este vorba despre obiectivele de investiții din Comuna Oltina, unde lucrările au fost sistate, după intrarea în insolvență a societății. Mai mult decât atât, firma a plecat fără să își plătească măcar facturile de șantier. 

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanȘtefania Cealera

„Este vorba despre o factură la electricitate, de pe vremea când aveau șantierul pe raza comunei. Sunt în insolvență. Timp de doi ani nu au lucrat la cele două proiectele pentru care au fost contractați. Un an de zile am așteptat cu promisiuni din partea lor, iar în anul următor ne-am trezit că au intrat în insolvență. A trebuit să reluăm atunci procedura de scoatere la licitație, expertiză și celelalte acțiuni necesare pentru a putea debloca proiectele și evita penalitățile. Au spus inițial că achită acea factură. Au venit și au făcut o recepție parțială pentru a putea relua procedura.”, a declarat pentru Replica Ștefania Cealera, primarul Comunei Oltina. 

Primăria încearcă să recupereze cheltuielile generate de acea factură în instanță, un dosar de chemare în judecată a societății fiind înregistrat recent pe rolul Tribunalului constanța. 

L-a denunțat pe fostul primar Adrian Stan, care a ajuns la pușcărie

În cadrul unuia dintre contractele câștigate de la Primăria Pantelimon, Trivium Pontes avea ca subcontractant Construcții Nuclearo Electrice SA, una dintre cele mai vechi firme din Cernavodă, intrată între timp și ea în insolvență. Asocierea poate fi considerată o adevărată afacere de familie, din moment ce Adela Elena Teodorescu, de la firma câștigătoare, l-a arvunit pe soțul Bogdan Teodorescu, manager al subcontractantului.

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanAdrian Stan, fostul primar al orașului Techirghiol

Bogdan Teodorescu este cunoscut pentru contractele sale publice, dar și pentru faptul că este unul din martorii denunţători ai Gabrielei Herghelegiu, fosta şefă a Serviciului de Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, dar şi ai lui Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, ambiiîn condamnaţi definitiv pentru corupţie.

 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro