Home Primarul a mers acasă la Lionel Messi. Starul argentinian și-a cerut scuze public

Primarul a mers acasă la Lionel Messi. Starul argentinian și-a cerut scuze public

by admin

  • La Liga: GetafeMallorca, vineri, 18:00, DGS 1

  • La Liga: Valladolid Real Madrid, vineri, 22:30, DGS 1

Lionel Messi nu a reușit să iasă din casă după ce a câștigat Cupa Mondială cu Argentina

Numai că, după ce și-a condus magistral naționala spre trofeul suprem, starul lui PSG trece prin momente complicate. Din 21 decembrie, de când a ajuns în Rosario, localitatea natală, atacantul nu mai poate ieși din casă, din cauza fluxului de fani, care au “inundat”, pur și simplu, cartierul în care locuiește Messi.

Între timp, primarul din Rosario, Roly Santacroce, i-a acordat lui Messi distincția de cetățean de onoare al orașului, numai că atacantul nu a reușit nici până acum să meargă să-și ridice premiul și să participe la ceremonia aferentă, din cauza fanilor, care stau ciorchine în jurul casei sale.

În aceste condiții, el l-a chemat pe primar acasă la el, însă a ținut să le ceară scuze cetățenilor din Rosario, împreună cu primarul.

“Noi ne doream să salutăm pe toată lumea din cartierul Funes și din Rosario, în general. Ne-ar fi plăcut să vă mulțumim pentru dragostea pe care ne-ați arătat-o mereu, mai ales acum, la revenirea de la Cupa Mondială.

Iertați-ne, pentru că uneori este dificil să ne vedem cu toată lumea. Ne aflăm, de câteva zile, alături de familie și câțiva prieteni”, a fost mesajul lui Messi.

Mondial istoric pentru Lionel Messi. Nimeni nu a mai reușit așa ceva. Patru recorduri și performanțe unice

Lionel Messi, care care a fost desemnat “cel mai bun jucător de la Cupa Mondială 2022”, a bifat niște performanțe fantastice. Starul lui PSG a atins borne care vor fi greu de egalat.

Atacantul argentinian a devenit jucătorul implicat în cele mai multe faze decisive la Cupele Mondiale, 21. El a bifat 13 goluri și 8 pase decisive, după ceea ce a reușit la Mondalul din Qatar.

În plus, la Cupa Mondială 2022, Messi a devenit primul jucător care marchează în toate fazele eliminatorii de la un singur Mondial: optimi, sferturi, semifinale și finală.

După ce a înscris în faza grupelor, cu Arabia Saudită și cu Mexic, decarul Argentinei nu a mai punctat în ultima partidă din grupe, cea cu Polonia. Au urmat apoi goluri cu Australia (în optimi), cu Olanda (în sferturi), cu Croația (în semifinale) și cu Franța (în finală).

La meciul cu Polonia, din ultima etapă a fazei grupelor, atacantul de 35 de ani a devenit argentinianul cu cele mai multe meciuri jucate la Cupele Mondiale, 22, cu una mai multe decât marele Diego Maradona.

Apoi, la finala cu Franța, Messi a bătut recordul de meciuri jucate la Cupele Mondiale. El are 26 de prezențe, cu una peste legendarul german Lothar Matthaus.

Totodată, Leo Messi a marcat 26 de goluri pentru Argentina în turneele majore internaționale, 13 la Cupele Mondiale și 13 la Cupa America. Niciun alt sudamerican nu a mai reușit o asemenea performanță. Ronaldo are 25.

Lionel Messi este cel mai bun marcator al Argentinei la Cupa Mondială, cu 13 goluri, cu trei mai multe decât Gabriel Omar Batistuta. L-a depășit deja pe “Batigol” în semifinala cu Croația, câștigată de argentinieni cu 3-0.

Tot la partida cu Croația, din semifinale, Messi a dat două pase decisive și a ajuns la 9 assist-uri la Mondiale, cu unul peste Maradona.

Lionel Messi este, de asemenea, singurul jucător cu pase decisive la 5 Cupe Mondiale.

Mai greu este însă ultimul record, acela al numărului total de goluri marcate la “Mondiale”.

În acest moment, lider este germanul Miroslav Klose, cu 16 reușite. Messi are 13.

Etichete: argentina , lionel messi , argentina campioana mondiala , primar rosario , roly santacroce


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro