Sunday, October 1, 2023
Home Divertisment PRO TV – Descoperire uluitoare! Descendenții speciei Neanderthal, de două mai predispuși la forme severe de Covid

PRO TV – Descoperire uluitoare! Descendenții speciei Neanderthal, de două mai predispuși la forme severe de Covid

by adminDescendenții speciei Neanderthal au șanse de două ori mai mari de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, deși starea de sănătate a strămoșilor lor era mult mai bună decât a oamenilor din prezent. 


Oamenii care făceau parte din specia Neanderthal obișnuiau să trăiască în peșteri, hrana și-o procura prin vânătoare și erau mult mai duri decât oamenii din zilele noastre. 


Cu toate acestea, un nou studiu a demonstrat că persoanele care au gene de Neanderthali au șanse de două ori mai mari de a dezvolta o formă de Covid, care să le pună viața în pericol. Deși specia a dispărut în urmă cu aproximativ 40.000 de ani, ADN-ul său este asociat cu boli autoimune, cu diabet de tip 2, dar și cu cancer de prostată.


Conform unui grup de cercetători italieni, după infectarea cu COVID-19, persoanele respective, care au trei variații ale genelor de Neanderthal, au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta pneumonie severă și de trei ori mai mari de a fi nevoite să respire cu ajutorul unui ventilator.


Studiul a fost publicat în jurnalul iScience și a fost condus de către o echipă de cercetători de la Institutul nonprofit Mario Negri pentru Cercetare Farmacologică. Rezultatele au venit în urma analizării unui eșantion de 1.200 de persoane din provincial Bergamo, unde s-a aflat epicentrul pandemiei, în anul 2020. 


Potrivit rezultatelor obținute, peste 30% din oamenii din Bergamo, cu gene de Neanderthal, au dezvoltat cazuri mai severe de Covid, decât s-a întâmplat în cazul altor persoane. Mai bine de 75% dintre persoanele alese pentru cercetare s-au născut în provincial Bergamo.


Neanderthalienii sunt niște strămoși ai oamenilor de azi care au murit în condiții misterioase, în urmă cu aproximativ 40.000 de ani. Aceștia au trăit în Africa milenii la rând, înainte de a se muta în Europa, în urmă cu 300.000 de ani. 


Genele lor se regăsesc și în ADN-urile oamenilor din ziua de astăzi, deoarece s-au împerecheat cu locuitorii din Eurasia. 


Sursa foto: Profimedia Images


VEZI ȘI VIDEO 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro