Thursday, September 28, 2023
Home Divertisment PRO TV – VIDEO | Un grup de eleve au fost filmate drogându-se cu protoxid de azot, în prima zi de școală

PRO TV – VIDEO | Un grup de eleve au fost filmate drogându-se cu protoxid de azot, în prima zi de școală

by adminÎn ultimii ani, traficul și consumul de droguri au devenit din ce în ce mai populare în România. Tinerii din toată țara caută teribilismul și senzația de euforie în diverse substanțe interzise, care să îi scoată din realitatea de zi cu zi. Totuși, aceștia nu sunt conștienți de consecințele nocive ale stupefiantelor.
Drogurile și consumul de droguri în rândul românilor a devenit deja o realitate îngrijorătoare, reliefată atât de tragediile din ultima perioadă (Citește aici despre tragedia de la 2 Mai), cât și de controalele polițiștilor în trafic sau pe stradă. Odată cu terminarea verii și cu începerea noului an școlar, mulți elevi dependenți de stupefiante nu își mai pot satisface viciile la festivaluri și petreceri, așa că merg la cursuri sub influența substanțelor interizse. 


În cursul primei zile de școală a anului 2023, un grup de tinere au fost filmate în timp ce se ascundeau în spatele școlii și inhalau un nou drog apărut pe piața din România. Este vorba despre protoxid de azot (N2O), umflat în baloane cu ajutorul unui dispozitiv ce are încorporat un cartuş care degajă această substanţă. În rândul consumatorilor, acesta mai este denumit „funny gas”.


În imaginile distribuite pe Tikt se poate observa grupul de fete, fiecare dintre ele ținând în mână câte un balon galben. Câteva secunde mai târziu, vederea lor pare afectată, stabilitatea și echilibrul aproape că dispar, iar ele intră într-o transă specifică acestui tip de drog. 

@dracula_ro A început scoala #210 #droguri #scoala #nudrogurilor #politia ♬ Drogurile schimba tot – Parazitii
În secțiunea de comentarii, oamenii s-au arătat siderați și îngrijorați de întreaga situație din școli:

 


„Noi când începeam școală ne controlau de păduchi, in 2023 îi caută de droguri … !!” // „Viitorul sună bine!” // „Ferească Dumnezeu!!!Multumesc părinților mei ca au fost “rai”când trebuiau” // „Este de plâns!”, au fost câteva dintre comentariile internauților. 


Ce este și ce efecte are Proxidul de Azot (N2O)


Agenția Națională Antidrog ridică un semnal de alarmă cu privire la cazurile în care tinerii inhalează proxid de azot. Potrivit acestora, acest gaz ilariant este un sedativ incolor și inodor folosit, în mod normal, sub supraveghere medicală, în combinație cu alte substanțe precum anestezic, dar și în domeniul alimentar la prepararea tuburilor de frișcă. Inhalarea acestei substanțe este strict interzisă!


Efectele negative ale inhalării sunt: încetinirea timpului de reacție, transpirație, greață, vărsături, amețeală, halucinații, distorsiuni de sunet și pierderi de memorie. 


Sursă foto: Captură video/TikTok

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro