miercuri, octombrie 16

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Bălți, un oraș din nordul Republicii Moldova, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind coruperea alegătorilor. Perchezițiile au loc în contextul în care duminică vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum privind aderarea țării vecine la Uniunea Europeană, transmite publicația de la Chișinău ZDG. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Bălți, un oraș din nordul Republicii Moldova, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind coruperea alegătorilor.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, autoritățile din Republica Moldova au anunțat că de la persoanele percheziționate și de la sediul formațiunii au fost ridicate telefoane mobile, mijloace bănești și înscrisuri de ciornă.

„Potrivit datelor urmăririi penale, persoanele vizate au fost documentate în procesul de corupere a alegătorilor pentru referendumul și scrutinul electoral care urmează să aibă loc pe 20 octombrie 2024, întocmirea listelor cu persoane interesate, centralizarea informațiilor despre acestea, transmiterea datelor personale ale acestora unor terțe persoane/instituții financiare din afara R. Moldova pentru ca ultimii să obțină remunerații ilicite pentru exercitarea dreptului de vot”, transmit procurorii din Republica Moldova.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partidul politic „Victorie” a fost înființat sub o cupolă mai largă, coordonată de către oligarhul fugar Ilan Șor.

Anterior, autorităţile de la Chişinău au avertizat că Rusia plăteşte oameni pentru a vota împotriva aderării la UE, precum și împotriva unui anumit candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, numind acțiunea drept „un fenomen fără precedent”. În spatele rețelei de influență ce vrea să ajute Kremlinul se află oligarhul fugar pro-rus Ilan Șor. Schema de fraudare implica și o bancă din Rusia, transmite publicația de la Chișinău.

Mai exact, poliţiştii moldoveni au spus că peste 15 milioane de dolari în fonduri ruseşti au fost direcţionate în conturile bancare a peste 130.000 de cetăţeni moldoveni.

Editor : A.R.

Acțiune.
Exit mobile version