Thursday, November 30, 2023
Home Știință Procurorii DIICOT au reținut patru persoane pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au reținut patru persoane pentru trafic de droguri

by admin

La data de 16.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au emis mandate de reținere pentru 4 inculpați.

Aceștia sunt cercetați în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată.

“La data de 16.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud  au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată.

S-a reținut că, inculpații, în mod repetat (199 acte materiale), au procurat, transportat, porționat și comercializat  cu suma de 100 lei pentru o doză, diverse cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

Totodată, cu ocazia unor petreceri private, inculpații au oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

De asemenea, în sarcina unui inculpat s-a reținut că, în perioada iulie-august 2023, a pus la dispoziție imobilul în care locuia, pentru consumul de droguri.

În cursul zilei de 17.11.2023,  judecătorul  de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud  a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și  luptătorilor Serviciilor Acțiuni Speciale din I.P.J. Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro