Tuesday, March 21, 2023
Home România Proprietarul Chimcomplex are cea mai mare colecție de Lego din lume: „Trei mall-uri se bat pe ideea mea”

Proprietarul Chimcomplex are cea mai mare colecție de Lego din lume: „Trei mall-uri se bat pe ideea mea”

by admin

Omul de afaceri Ștefan Vuza, care controlează combinatul chimic Chimcomplex, a anunțat recent că deține cea mai mare colecție privată de Lego din lume.

Lego City, Foto: Linkedin Dr. Ștefan Vuza

Acesta a publicat pe rețeaua Linkedin fotografii cu o parte din colecția sa, formată din 12 tematici.

Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără harta. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat „odihnă activă”!” a transmis Ștefan Vuza.

Acesta precizează că în fotografii se văd patru tematici din cele 12: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego și Technic Lego.

Colecția completă este compusă din încă opt teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați”, subliniază reprezentantul Chimcomplex.

Lego City, Foto: Linkedin Dr. Ștefan Vuza

Lego City, Foto: Linkedin Dr. Ștefan Vuza

Întrebat de un urmăritor de ce nu transformă spațiul într-un „mic” muzeu, Ștefan Vuza i-a răspuns că pregătește un concept care presupune închirierea unui spațiu într-un mall din București pentru a expune pe o suprafață de 5.000 de mp întreaga colecție.

„Trei mall-uri se bat pe ideea mea”

Am lucrat la un concept inovativ care începe de la a închiria un spațiu într-un Mall din București pentru a expune pe 5.000 mp întreaga colecție, iar în jurul ei vor fi 20 de camere în care fiecare copil sau adult vor putea re-construi după ce vor lua din expoziție ceea ce îi place (casa, mașină, castel, etc). Apoi odată ce reconstrucția va fi finalizată o va reașeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc.

Până le finalizează pe toate îi vor trebui 5 ani la un program de 7 jocuri pe săptămână! Accesul la expoziție va fi gratis, dar în camerele de re-construcție nu, pentru că trebuie plătită totuși chiria. Însă am calculat că pentru a face (demonta și remonta) o cutie de lego, ar costa între 3 și 7 lei, ceea ce este un preț foarte atractiv în comparație cu cel al unei cutii noi! Închei prin a preciza ca acest concept are la baza emoția atinsă pe când proprietatea care trebuie de aceasta dată să fie împărțită cu alți jucători, este abia pe locul 4 în scorul preferințelor și deci avem sustenabilitate!

Doar compania Lego va suferi un pic, pentru ca nu va mai vinde cutii, însă am și aici un concept ce rămâne discret. Iar acum se bat trei Mall-uri pe ideea mea… vă țin la curent!”, a explicat omul de afaceri.

Ștefan Vuza deține și conduce Chimcomplex, principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro