Saturday, September 30, 2023
Home Tehnologie Provocarea viitorului este stocarea energiei

Provocarea viitorului este stocarea energiei

by admin

Toată lumea este de acord: Provocarea viitorului este stocarea energiei regenerabile. În pole-position pentru stocare se află bateria litiu-ion care are un jucător în piața românească: Prime Batteries Technology

Vicențiu Ciobanu, CEO al companiei, a explicat avantajele soluției în cadrul Conferinței CDG ”România și noua ordine energetică europeană: rolul, locul, businessul”, organizată marți la Palatul Parlamentului:

  • timp de implementare relativ redus, astfel încât, de la momentul deciziei de investiție și până la momentul punerii în funcțiune sunt luate în calcul, în general, între 6 luni și până la 12 luni, în funcție de dimensiunea proiectului
  • timpul de răspuns foarte rapid, de sub o secundă
  • modularitate, permite ca odată realizat un proiect pentru instalații de stocare a energiei electrice, acesta poate fi multiplicat

Principalele provocări pe care Prime Batteries Technology le sesizează în piață sunt lansate de către acceptanța tehnologiei, deoarece este o tehnologie nou, iar cadrul legislativ trebuie modificat pentru a accepta o astfel de tehnologie.

La acestea se adaugă dificultatea de finanțare a unor astfel de instalații de stocare, fiind un produs nou și destul de dificil de înțeles de către instituțiile financiare care acordă credite de investiții.

Prime Batteries Technology este principalul actor în piața românească de furnizare de baterii, cu aplicații rezidențiale și industriale, cât și pentru parcuri fotovoltaice și de vânt, în special pentru stocarea de scurtă durată.

”Este esențial să avem aceste instalații în România și să fie realizate de noi, cu tehnologie românească”. spune Vicențiu Ciobanu.

***

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro