Monday, March 20, 2023
Home Internațional Putin a “mobilizat o jumătate de milion de soldați pentru o nouă ofensivă majoră la aniversarea invaziei din Ucraina”

Putin a “mobilizat o jumătate de milion de soldați pentru o nouă ofensivă majoră la aniversarea invaziei din Ucraina”

by admin

Ministrul Apărării de la Kiev afirmă cu Rusia a mobilizat cel puțin 500.000 de soldați pentru o nouă ofensivă majoră în Ucraina la aniversarea invaziei lui Putin. Totodată, Kremlinul vrea să „atragă atenția lumii” pe 24 februarie.

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat că armata rusă plănuiește să apeleze la acest număr uriaș de soldați pentru a organiza un nou asalt asupra Ucrainei.

Ziua de 24 februarie va marca 365 de zile de când trupele Moscovei s-au atacat pentru prima dată în părți ale Ucrainei care nu se aflau deja sub ocupație rusă. Dar ceea ce Kremlinul spera să fie o răsturnare rapidă a guvernului ucrainean s-a transformat într-un dureros război de durată, forțele Kievului reușind să împingă armata lui Putin spre estul țării.

Deși trupele sale au înregistrat o serie de eșecuri pe frontul ucrainean, Putin se pregătește să lanseze o altă ofensivă majoră în încercarea de a schimba impulsul în favoarea armatelor sale și de a obține victoria în Ucraina o dată pentru totdeauna, avertizează lui Reznikov, potrivit Daily Mail.

Moscova a părut să facă aluzie la o nouă ofensivă joi, Serghei Lavrov, șeful diplomației lui Putin, afirmând că Rusia are planuri de a eclipsa evenimentele pro-ucrainene organizate de țările occidentale și aliate din întreaga lume pentru a marca un an de la startul războiului în Ucraina.

Citește și


tanc rusesc

Lavrov trece la amenințări 

Lavrov a declarat în mod amenințător că diplomații ruși lucrează la ceva pentru a se asigura că evenimentele conduse de occidentali la New York și în alte părți “nu vor fi singurele care vor capta atenția lumii”, fără a oferi detalii.

Referindu-se la mobilizarea parțială de către Rusia a 300.000 de soldați recrutați, despre care Moscova a afirmat că a fost încheiată în noiembrie, ministrul ucrainean al Apărării a spus că adevărata dimensiune a forței ar putea fi mai aproape de 500.000, și că se adună la granițe.

„Nu ne subestimăm inamicul. Oficial, ei au anunțat 300.000, dar când vedem trupele de la granițe, conform evaluărilor noastre sunt mult mai multe”, a declarat Reznikov în timpul unui interviu acordat unei televiziuni din Franța.

El a precizat că este probabil ca Rusia să „încerce o ofensivă pe două fronturi”: În estul țării, care a fost în centrul unor lupte brutale în ultimele luni, și în sud.

Pentru a respinge atacul, el a făcut apel la Occident să îi furnizeze mai mult armament.

În ultima săptămână, puterile occidentale, inclusiv SUA și Germania, au aprobat trimiterea a peste 100 de tancuri de luptă în Ucraina – o mișcare despre care Rusia a avertizat că traversează o nouă linie periculoasă în conflict.

De asemenea, a fost anunțat că SUA pregătesc un pachet de ajutor militar de peste 2 miliarde de dolari, inclusiv livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune.

Cu toate acestea, SUA și Marea Britanie au respins deocamdată solicitările Kievului privind avioanele de luptă, pe fondul temerilor că acest lucru ar putea duce la o escaladare și mai mare a războiului de către Rusia. ‘Avem nevoie de arme pentru a contracara inamicul’, a declarat Reznikov.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro