Monday, March 20, 2023
Home România radare in cascada pe trei…

radare in cascada pe trei…

by admin

Aproape 900 de şoferi au fost sancționați și peste 100 de permise de conducere au fost reţinute, în urma unei ample operaţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri în Bihor, pe trei drumuri naţionale din judeţ.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acţiunea s-a desfăşurat în perioada 27-29 ianuarie, pe trei drumuri naţionale, cu 7 radare dispuse în cascadă în Bihor, proceduri similare fiind aplicate, în paralel şi în Satu Mare respectiv Cluj, unde au fost implicaţi poliţiştii din judeţele învecinate.

Scopul a fost disciplinarea participanţilor în trafic, combaterea şofatului sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare, se arată în informarea în care sunt prezentate şi o serie de exemple.

Băuţi, fără permis, cu maşini neînmatriculate

Un tânăr din Cociuba Mare, de pildă, a rămas fără permis pentru patru luni după ce a fost prins pe Calea Aradului, în Oradea, conducând cu viteza de 163 de km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Un tânăr orădean este anchetat acum pentru şofat sub influenţa alcoolului, după ce, în zorii zilei de duminică, la intersecţia străzilor Apateului şi Hack Halasi Gyula, cu o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, a acroșat bordura de pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, iar apoi a lovit gardul unui imobil.

Un oltean în vârstă de 23 ani s-a ales cu dosar penal pentru că a circulat prin Sânmartin cu permisul suspendat şi sub influenţa drogurilor.

Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unui bihorean de 40 ani din Husasău de Tinca, găsit pe DJ 792A, în Tinca, la volanul maşinii, cu o concentrație alcoolică de 0,97 alcool pur în aerul expirat respectiv pe numele unui bărbat de 62 ani din Lunca, prins pe DN6, în Sudrigiu, cu o alcoolemie de 0,63 alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost declanşate anchete penale şi în cazul unui tânăr în vârstă de 20 ani din comuna Abram, care se plimba cu mopedul neînmatriculat prin Chişlaz, și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele unui bărbat de 52 ani din Tăuteu, care circula la volanul unei maşini neînmatriculate pe strada Matei Corvin, în Oradea, al unui bărbat de 36 ani, din Sânnicolaul Român, care circula cu un motociclu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, respectiv al unui bărbat de 31 ani din Finiş, care a fost prins plimbându-se se plimba cu maşina prin Beiuş, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Amenzi multe

Acţiunea s-a soldat, în Bihor, cu 881 de sancţiuni, cu amenzi în valoare totală de 413.245 de lei, 101 permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare reţinute.

Din cele 881 de sancţiuni, 602 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranță, au fost sancționate 28 de depășiri neregulamentare, au fost sancționați 46 de bicicliști, 11 pietoni, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru pentru opriri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte cinci pentru lipsa ITP, iar 122 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

602 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 28 de depășiri neregulamentare, au fost sancționați 46 de bicicliști, 11 pietoni, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru pentru opriri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte cinci pentru lipsa ITP, iar 122 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

350 din cele 882 de sancțiuni au fost aplicate în cadrul unor acțiuni în oglindă, derulate în paralel cu polițiștii sătmăreni și cu cei clujeni.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro