Thursday, September 28, 2023
Home România Rareș Bogdan s-a dezlănțuit în Parlamentul European

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit în Parlamentul European

by admin

Rareș Bogdan îi acuză pe liderii Uniunii Europene că nu pun suficientă presiune pe Austria în dosarul aderării României la Schengen. Politicianul liberal a folosit cuvinte dure la adresa liderilor europeni despre care spune că îi permit cancelarului Nehammer, de la Viena să umilească țara noastră. Europarlamentarul le atrage atenția poltiicienilor europeni că fac promisiuni pe care nu le respectă, în condițiile în care românii fac eforturi și sacrificii pentru a susține efortul de război al Ucrainei.

Rareș Bogdan, acuzații în Parlamentul European. El solicită liderilor Uniunii Europene să pună presiune pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer. El cere mai multe eforturi pentru a debloca aderarea României la Schengen. Politicianul liberal a făcut o serie de comentarii cu privire la acest subiect, evidențiind sacrificiile și eforturile pe care le fac românii pentru susținerea Ucrainei în război. În acest context, el îi acuză pe liderii europeni de minciună, spunând că au înșelat așteptările românilor.

„Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți constant deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori. Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucrainieni ce fugeau din față agresiunii inacceptabile și incalificabile a lui Putin”, își începe Rareș Bogdan mesajul acuzator.

Politicianul vorbește despre problemele cu care se confruntă fermierii români, în condițiile în care cereale din Ucraina sunt comercializate pe teritoriul țării noastre. Acesta deși ar trebui să tranziteze țara noastră și să ajungă în Europa Occidentală și în Africa de Nord. De asemenea, el vorbește despre atacurile cu drone rusești ale căror resturi se prăbușesc pe teritoriul românesc.

„Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ukrainiene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și Europa Occidentală, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României. Ne-am securizat granițele și tocmai azi dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de informare și avertizare cu privire la protejarea de bucățile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși”,  a arătat parlamentarul european.

Rareș Bogdan, acuzații în Parlamentul European

În acest context, Rareș Bogan îi acuză pe liderii Uniunii Europene că nu fac nimic pentru a-l determina pe cancelarul Karl Nehammer să renunțe la votul negativ pe Schengen.

„Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili și sfida o țară cu 25 de milioane de cetățeni europeni. Nehammer sfidează și umilește NU doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, Dragă Ursula”, a mai transmis Rareș Bogdan.

Mai mult, el trece de la Ursula (von der Leyen, președinta Comisiei Europene – n. red.) la Roberta Metsola, președinta Parlamentului European și la Charles Michel, șeful Consiliului European.

„Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței, ba mai nou, e drept că încă izolat, chiar și al unui început de pan rusism și pan asianism”, a mai spus politicianul.

Europarlamentarul PNL a atras atenția asupra creșterii partidelor de tip extremist. Astfel de mișcări iau amploare pe fondul refuzului Austriei de a accepta aderarea României la Schengen.

„Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne acceptă în Schengen și al Vostru de a fi incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună și față de solidaritatea Construcției Europene”, a mai transmis Rareș Bogdan.

Sursă: Arhivă EVZ

Mesajul lui Rareș Bogdan de la tribuna PE

Rareș Bogdan, acuzații în Parlamentul European. Politicianul PNL remarcă faptul că în ciuda apelului la solidaritate, românii nu au parte de așa ceva. Nu există nici solidaritate, nici unitate și nici egalitate de șanse pentru românii ținuți în afara Schengen.

„Aud cuvinte că solidaritate, unitate și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe coridoare marginale în aeroporturi? Ce unitate și egalitate de șanse când românii stau la cozi kilometrice la granițe? Am fost primii care am adoptat buget de 2% pentru apărare, iar acum mergem pe 2,5%. În timp ce noi securizăm frontiera, alții se dezvoltă!”, a mai spus Rareș Bogdan.

Politicianul român a afirmat că românii au livrat petrol, gaze, lemn. uraniu apă și mai ales inteligență. Românii, în opinia lui Rareș Bogdan au apărat Europa, în ultimii 500 de ani. Iar acum solicită respect și șanse egale în Uniunea Europeană

„Românii au apărat Europa în ultimii 500 de ani. Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apă, dar mai ales inteligență! Iar pentru a ne apăra țară, a trebuit să negociem permanent. Ne-ați hrănit cu iluzii, dar am rămas și rămânem europeni. Asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă respectul cuvenit. ATÂT! RESPECT și ȘANSE EGALE”, a mai transmis Rareș Bogdan, într-un mesaj pe Facebook.

 

 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro