Tuesday, November 29, 2022
Home Afacere Război în Ucraina, ziua 220. Ce pregătește Putin după anexarea celor patru regiuni – Evenimentul Zilei

Război în Ucraina, ziua 220. Ce pregătește Putin după anexarea celor patru regiuni – Evenimentul Zilei

by admin

Război în Ucraina, ziua 220. Președintele Zelenski a anunţat că Ucraina a cerut din nou aderarea la NATO. Mai exact, Ucraina cere din nou integrarea în Alianţa Nord-Atlantică, prin procedură de urgenţă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, ca reacţie la decizia Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat, vineri seară, noi măsuri de sancţionare a Rusiei după anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene, fiind vizate sute de persoane şi entităţi, inclusiv parlamentari şi companii din industria militară.

SUA nu va recunoaște ”niciodată, niciodată, niciodată” referendumurile din Ucraina

Președintele american Joe Biden a mai transmis că nu va recunoaște ”niciodată, niciodată, niciodată” referendumurile din Ucraina, iar Senatul SUA a votat noi fonduri de peste 12 miliarde de dolari pentru Ucraina. Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, spune că președintele rus Vladimir Putin vrea să acapareze teritorii pe care nu le controlează fizic în teren, refererindu-se la Donețk, Luhansk, Zaporojoe și Herson.

„Prin încercarea de a anexa regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, Putin încearcă să acapareze teritorii pe care nici măcar nu le controlează fizic pe teren”, scrie pe Twitter, ministrul de Externe din Ucraina, Dmitri Kuleba.

Zelenski pregătește un plan de eliberare a teritoriului ocupat de ruşi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri cu comandanți militari pentru a discuta cu privire la un plan de eliberare a teritoriului ucrainean ocupat de ruşi.

Zelenski a mai anunţat că el şi comandanți militari au discutat şi despre furnizările de arme pentru forţele armate ale ţării, precum şi despre posibile planuri ale Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Fără negocieri cu Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu va negocia cu Rusia atâta timp cât președintele Vladimir Putin va fi la putere.

Giorgia Meloni, posibil premier al viitorului guvern italian, a estimat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică” şi demonstrează că Vladimir Putin „ameninţă” securitatea europeană, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

De asemenea, Regatul Unit a declarat că nu va accepta niciodată regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie ca „altceva în afară de teritorii ucrainene”, a spus premierul Liz Truss, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin a încălcat dreptul internațional.

Cel mai important spion al Rusiei a declarat că Moscova are materiale care indică faptul că Occidentul a avut un rol în distrugerea conductelor submarine Nord Stream care au amenințat să le scoată definitiv din uz, potrivit agențiilor de presă ruse.

Un oficial instalat de Moscova în Herson, o regiune din sudul Ucrainei controlată de Rusia, a fost ucis în atacurile forțelor armate de la Kiev, a anunţat agenția TASS.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro