miercuri, septembrie 25

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a criticat prezenţa unui submarin nuclear american în portul sud-coreean Busan, spunând că este o „ambiție a SUA de a spori ameninţarea”,  a relatat marţi agenţia de stat KCNA preluată de Reuters, potrivit Agerpres. 

Kim Yo Jong a afirmat că prezenţa submarinului este o dovadă a ambiţiei SUA de a-şi „evidenţia avantajele nuclear-strategice, de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”, potrivit KCNA.

Nava USS Vermont a ajuns luni la baza navală din Busan pentru realimentare şi pentru a le permite membrilor de echipaj să se odihnească, a transmis agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând forţele navale sud-coreene.

Remarcile sorei lui Kim Jong Un au fost publicate după întâlnirea de luni de pe marginea Adunării Generale a ONU dintre miniştrii de externe din Coreea de Sud, SUA şi Japonia, la care aceştia şi-au exprimat preocuparea faţă de recenta dezvăluire de către Coreea de Nord a facilităţilor sale de îmbogăţire a uraniului, precum şi faţă de continuarea cooperării acestei ţări cu Rusia.

Participanţii la întâlnire au convenit să facă demersuri pentru organizarea unui summit trilateral în cursul acestui an, a mai indicat un comunicat al Ministerului de Externe sud-coreean. 

Editor : C.S.

Acțiune.
Exit mobile version