vineri, octombrie 11

Kremlinul a dezminţit miercuri o relatare a jurnalistului american Bob Woodward despre cel puţin şapte convorbiri telefonice între preşedintele rus Vladimir Putin şi fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump, după ce acesta şi-a încheiat mandatul la Casa Albă, transmite Reuters.

Întrebat dacă Putin şi Trump au discutat la telefon, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov a răspuns: „Nu, nu este adevărat”.

În cartea sa intitulată Război, al cărei rezumat a fost publicat de Washington Post, Woodward scrie că Trump l-a scos pe un asistent din biroul de la reşedinţa sa din Florida pentru a putea discuta în privat cu Putin. Ziarul precizează că în carte nu este prezentat conţinutul convorbirii, iar un oficial al campaniei electorale pentru realegerea lui Trump a exprimat îndoieli privind presupusul contact.

Woodward îl citează fără a-l identifica şi pe un asistent al lui Trump conform căruia, după plecarea de la Casa Albă, acesta ar fi discutat cu Putin de şapte ori.

Campania lui Trump a minimalizat cartea, afirmând că informaţiile din ea sunt „inventate”, a consemnat cotidianul New York Times.

Bob Woodward, acum în vârstă de 81 de ani, a făcut în 1972, împreună cu colegul său Carl Bernstein, dezvăluiri în Washington Post care au declanşat scandalul Watergate, în urma căruia preşedintele de atunci al SUA, Richard Nixon, a fost nevoit să demisioneze.

Editor : A.R.

Acțiune.
Exit mobile version