luni, septembrie 16

Prezentat ca un erou care se sacrifică și candidează la prezidențiale, Nicolae Ciucă se vede nevoit să-și apere imaginea. Succesele de pe front din cariera militară a generalului au fost puse sub semnul întrebării într-o investigație Recorder. Dezvăluirile au apărut – întâmplător sau nu – fix în ziua în care și PNL a lansat un film de promovare a cărții lui Nicolae Ciucă, care se bazează fix pe faptele de vitejie contestate acum.

Misiunea din Irak, glorificată în clipul de promovare, este prezentată cu totul diferit într-un reportaj Recorder. Comandanții italieni care conduceau batalionul lui Nicolae Ciucă vorbesc despre limitările sale, impuse de la București. Nu își amintesc în schimb de participarea militarilor români în luptele cu adevărat importante.

Nicolae Ciucă: Știți ce vreau să spun? Să lase militarii și Armata Română în pace… să aibă treabă cu mine, nu cu Armata Română. Armata e a țării, nu e a nimănui. Este scris în nenumărate declarații, nu am vorbit cu niciunul dintre militarii Batalionului 26, este o chestiune despre care nici nu vreau să discut.

Reporter: Un polițist militar român în rezervă acuză lipsa de sprijin a batalionului condus de de dumneavoastră pe care nu l-ați oferit. Ce s-a întâmplat?

Nicolae Ciucă: Este o chestiune care ține doar de reguli de angajare, mandatul misiunii, ca atare îl înțeleg foarte bine, nu avea de unde să știe care sunt regulile de angajare și cum se desfășoară misiunea. Fiecare dintre noi aveam zonele noastre de responsabilitate, foarte, foarte bine puse la punct.

Reporter: Credeți că acest material vă afectează imaginea de prezidențiabil?

Nicolae Ciucă: Absolut deloc!

Editor : Liviu Cojan

Acțiune.
Exit mobile version