vineri, septembrie 27

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat ferm decizia FSB al Rusiei de a ancheta penal trei jurnaliști, printre care se numără și ziaristul român Mircea Barbu. „Acesta este un atac flagrant împotriva libertății presei și a drepturilor fundamentale”, a transmis MAE. Și președintele Senatului Nicolae Ciucă a spus că țara noastră nu va tolera „niciun fel de amenințare la adresa transparenței și responsabilității”.

„Condamnăm ferm decizia Rusiei de a deschide dosare penale împotriva jurnaliștilor, inclusiv împotriva lui Mircea Barbu, pentru relatările din Kursk. Acesta este un atac flagrant împotriva libertății presei și a drepturilor fundamentale. Jurnaliștii trebuie protejați, nu reduși la tăcere”, arată o postare a MAE, vineri pe rețeaua X. 

Ciucă: Astfel de încercări de intimidare ale Rusiei sunt inacceptabile

Președintele Senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, referitor la subiect, că astfel de încercări de intimidare ale Rusiei sunt inacceptabile și contravin valorilor României.

„Acțiunile Rusiei împotriva jurnalistului Mircea Barbu reprezintă un atac direct asupra libertății presei, un drept esențial într-o democrație. Astfel de încercări de intimidare sunt inacceptabile și contravin valorilor noastre. România va rămâne fermă în apărarea jurnaliștilor săi și nu va tolera niciun fel de amenințare la adresa transparenței și responsabilității. Sprijin poziția Ministerului Afacerilor Externe și îndemn comunitatea internațională să condamne această încălcare flagrantă.
România nu poate fi intimidată. Împreună, apărăm adevărul”, a scris Nicolae Ciucă, vineri pe Facebook.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a deschis anchete penale împotriva a trei jurnalişti, doi americani şi un român, pe care îi acuză că au trecut ilegal frontiera rusă dinspre Ucraina în regiunea Kursk, în timpul incursiunii trupelor Kievului, relatează Agerpres, care citează FP. Cei trei jurnaliști, Kathryn Diss și Fletcher Yeung, care lucrează pentru canalul australian ABC și Mircea Barbu, corespondent HotNews.ro, sunt vizați de anchete penale pentru reportajele transmise din regiunea rusă.

 

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version