Wednesday, March 22, 2023
Home Tehnologie Robotul Militar Folosit De Ucraina Pentru Care Rușii Oferă O Recompensă De 15.000 De Euro Dacă Este Capturat. Ce Alte Tehnologii Sunt Testate Pe Front

Robotul Militar Folosit De Ucraina Pentru Care Rușii Oferă O Recompensă De 15.000 De Euro Dacă Este Capturat. Ce Alte Tehnologii Sunt Testate Pe Front

by admin

Războiul din Ucraina nu este al roboților, ci al testării lor 

Folosirea roboților militari nu este o noutate – SUA au lansat modele de drone de asalt autonome în 2020. Acum, în Ucraina sunt testați roboți militari de o altă generație, scrie publicația.

În timp ce armata Rusiei pare, pe hârtie, a fi superioară celei ucrainene, cele două părți au pus pe teren forțe cu capacități egale. 

Totuși, scrie TheNextWeb, în Ucraina nu este un război care se dă între mașini. Este puțin probabil ca armele și vehiculele autonome sau fără echipaj să aibă un impact mare în război, mai scrie sursa citată.

Vehiculele fără echipaj și vehiculele autonome nu sunt neapărat același lucru. În timp ce aproape toate vehiculele autonome pot funcționa fără intervenția umană și se bazează pe inteligență artificială, multe vehicule fără echipaj pot fi conduse de la distanță de oameni. Există reglementări și limite în a utiliza ambele tipuri de tehnologii.

Statele lumii trimit armament Ucrainei pentru a-l testa 

SUA au folosit drone autonome în Irak și Afganistan, au trimis chiar și o dronă Predator pentru a asasina un general iranian. În Ucraina sunt folosite pe larg drone autonome și diverse echipamente care sunt relativ netestate.

Recomandări

INTERVIU. Cum va arăta războiul în 2023, potrivit unui important expert militar ucrainean: „Românii nu au de ce să se teamă. Rusia nu se va lupta niciodată cu NATO”

Sunt o serie de națiuni care au refuzat până acum orice implicare directă în războiul din Ucraina, dar sunt dornice să trimită roboți și arme de ultimă generație guvernului ucrainean pentru a testa capacitățile tehnice fără a-și risca propriii militari.

Rușii nu folosesc „amenințătorul robot” Uran-9 

Expertul Alex Stronell arată că în Ucraina sunt folosiți diverși roboți autonomi și că Rusia are robotul Uran-9. „Cu siguranță arată ca un vehicul amenințător și a fost prezentat drept cel mai avansat vehicul militar terestru nepilotat din lume”, spune specialistul. Specifică și că nu există nicio dovadă că rușii l-au folosit în Ucraina.

Pe de altă parte, forțele ucrainene vor deține în curând o serie de vehicule terestre nepilotate THeMIS care sunt donate de alte state.

Milrem, compania care produce vehiculele, a anunțat că Ministerul German al Apărării a cerut ca 14 roboți THeMIS să fie trimiși forțelor ucrainene. Potrivit lui Stronell, aceste vehicule nu vor fi înarmate. 

THeMIS, adică Tracked Hybrid Modular Infantry System, este un vehicul terestru armat fără pilot, construit de compania Milrem Robotics în Estonia. Vehiculul este gândit, printre altele, să ajute trupele terestre, fiind un fel de platformă de transport, stație de armament la distanță, unitate de detectare și eliminare a dispozitivelor explozive improvizate.

Cutia Pandorei cu virusuri zombie. Topirea Oceanului Arctic eliberează virusuri antice. Cât de îngrijorați ar trebui să fim?

Recomandări

Cutia Pandorei cu virusuri zombie. Topirea Oceanului Arctic eliberează virusuri antice. Cât de îngrijorați ar trebui să fim?

În Ucraina, ele vor fi folosite pentru evacuarea victimelor, pentru găsirea și neutralizarea minelor terestre. THeMIS ar putea fi și „un catâr de luptă” excelent pentru a transporta muniție și alte echipamente.

Robotul militar folosit de Ucraina pentru care rușii oferă o recompensă de 15.000 de euro dacă este capturat. Ce alte tehnologii sunt testate pe front
Vehicul THeMIS | Foto: Milrem Robotics

„Roboții ucigași” nu sunt chiar atât de utili cum se crede 

Totuși, oricât de mult se teme lumea de apariția erei „roboților ucigași” în război, tehnologia actuală pur și simplu nu este dezvoltată, mai spune specialistul consultat de TheNextWeb. Stronell descrie paradigma militară a viitorului drept una hibridă, fiind o combinație între inteligența artificială și cea umană.

Este mai ieftin să antrenezi un om să facă tot ce trebuie pe front decât să construiești platforme masive de arme foarte scumpe, potrivit publicației citate. Nevoia militară reală de „roboți ucigași” nu este mare. 

Ucraina – un teren de testare pentru statele lumii 

Datorită războiului din Ucraina și a caracterului său continuu, națiunile din apropiere sunt capabile să desfășoare operațiuni de antrenament militar, bazate pe informații de ultimă oră. 

Întoarcerea Mirabelei, unul dintre copiii din orfelinatele anilor '90 pentru care adopția internațională a însemnat o șansă: „25 de ani mi-am dorit un răspuns despre viața mea”

Recomandări

Întoarcerea Mirabelei, unul dintre copiii din orfelinatele anilor ’90 pentru care adopția internațională a însemnat o șansă: „25 de ani mi-am dorit un răspuns despre viața mea”

Vom vedea nenumărate descoperiri atât în tehnologia de inteligență artificială militară, cât și în cea civilă, pe măsură ce sunt învățate lecțiile acestui război, scrie publicația.

Nu degeaba Rusia oferă o recompensă de un milion de ruble (aproximativ 15.000 de euro) persoanei care va captura o unitate Milrem THeMIS pe câmpul de luptă din Ucraina. Rusia vrea să pună mâna pe această tehnologie.

Războiul viitorului nu va fi al armatelor de „roboți ucigași”, însă inteligența artificială va fi tot mai activ utilizată pentru atingerea diferitor scopuri militare. Războiul din Ucraina a stimulat statele lumii să dezvolte arme autonome și să le testeze.


Urmărește-ne pe Google News

Un român aflat la Istanbul, surprins de reacția turcilor când aflau de unde este: "Orice le spui, când aud...

GSP.RO

Un român aflat la Istanbul, surprins de reacția turcilor când aflau de unde este: “Orice le spui, când aud…

BOMBĂ! Ce a pățit Mircea Geoană când a mers la spital: 'Nu au văzut așa ceva'. HALUCINANT ce s-a...

Playtech.ro

BOMBĂ! Ce a pățit Mircea Geoană când a mers la spital: ‘Nu au văzut așa ceva’. HALUCINANT ce s-a…

Povestea de iubire uitată dintre doi mari artiști de la noi! Ea avea 47 de ani, iar el doar 24, dar au fost 3 ani împreună: 'Ne-am iubit unul pe altul, într-un fel special'

Viva.ro

Povestea de iubire uitată dintre doi mari artiști de la noi! Ea avea 47 de ani, iar el doar 24, dar au fost 3 ani împreună: ‘Ne-am iubit unul pe altul, într-un fel special’

Dezastru pe o șosea din Constanţa. Trei bărbaţi au murit pe loc, dupa ce BMW-ul în care se aflau s-a răsturnat în şanţ, la ieşirea din Cuza Vodă

Observatornews.ro

Dezastru pe o șosea din Constanţa. Trei bărbaţi au murit pe loc, dupa ce BMW-ul în care se aflau s-a răsturnat în şanţ, la ieşirea din Cuza Vodă

Furturi trase la indigo surprinse pe camere. Ce au furat hoții în doar câteva secunde

Știrileprotv.ro

Furturi trase la indigo surprinse pe camere. Ce au furat hoții în doar câteva secunde

Serviciul de telefonie care dispare de la 15 februarie. Vodafone tocmai a făcut anunţul. Milioane de români vor fi afectați

FANATIK.RO

Serviciul de telefonie care dispare de la 15 februarie. Vodafone tocmai a făcut anunţul. Milioane de români vor fi afectați

Decizie de ultimă oră luată de Volodimir Zelenski. Ce decret a semnat

Orangesport.ro

Decizie de ultimă oră luată de Volodimir Zelenski. Ce decret a semnat

Horoscop 8 ianuarie 2023. Scorpionii vor trebui să stea departe de orice fel de scandal, provocare sau situație care le poate afecta reputația

HOROSCOP

Horoscop 8 ianuarie 2023. Scorpionii vor trebui să stea departe de orice fel de scandal, provocare sau situație care le poate afecta reputația

MedLife prezintă Raportul de sustenabilitate „Grijă pentru viitor“

PUBLICITATE

MedLife prezintă Raportul de sustenabilitate „Grijă pentru viitor“

Urmărește cel mai nou VIDEO

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro