miercuri, octombrie 23

Naţionala României întâlneşte, luni, de la ora 21.45, selecţionata Lituaniei, în Liga Naţiunilor. Partida de pe stadionul Steaua este prima pe teren propriu pentru selecţionerul Mircea Lucescu de la revenirea la cârma naţionalei.

La 79 de ani, Lucescu a revenit pe banca naţionalei după 38 de ani și a condus România la victorie, vineri, în meciul cu Kosovo, scor 3-0.

Meciul de luni va fi arbitrat de slovenul Rade Obrenovic, ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Grega Kordež. În Camera VAR se vor afla Nejc Kajtazovic şi Alen Borošak. Rezervă va fi David Šmajc.

Partida va fi transmisă în direct de Prima TV

Apelul FRF

”Suporterii sunt invitați să vină îmbrăcați în galben pentru a susține echipa națională într-un stadion plin. Zidul Galben și Generația de Suflet vor cânta împreună imnul național, arătând încă o dată unitatea care a impresionat pe toată lumea la Campionatul European.

De asemenea, fanii care vor veni la meci vor avea ocazia să se distreze în Arena Fanilor, amplasată în afara stadionului. Aceasta se va deschide cu 3 ore înainte de fluierul de start și va include jocuri, concursuri și multe surprize pentru toți suporterii.

Hai în galben să susținem echipa și să recreăm împreună atmosfera de la Euro 2024”, lansează Federația Română de Fotbal un apel la suporteri.

Presa din Lituania este convinsă că atmosfera meciului va fi una comparabilă cu cea de la Euro 2024 și în consecință, acest lucru va fi în defavoarea echipei lor.

Calcule

România ar trebui să câștige toate meciurile pentru a rămâne în urna a doua pentru tragerea la sorți, evitându-se echipe importante precum Ucraina, Turcia, Ungaria sau Serbia. Nu vom evita „granzii” (Franța, Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia sau Germania), dar am avea mai multe șanse.

Ce spune selecționerul Edgaras Jankauskas înainte de meci

Înainte de România – Lituania, Edgaras Jankauskas, selecționerul Lituaniei a descris prima reprezentativă a României ca fiind o ”națională puternică”. ”Au mulți jucători capabili, le plac șuturile de la distanță, acesta este un fel de marca al lor și marchează goluri impresionante. Au fundași centrali puternici, atacanți puternici, fundași rapizi la marginea terenului, așa că va trebui să fim foarte atenți în fața propriei porți, când avem mingea.”, a spus Edgaras Jankauskas, la conferința de presă.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Lituania

Portari: Florin Niță (Damac), Laurențiu Popescu (Universitatea Craiova) și Ștefan Târnovanu (FCSB)
Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristi Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Iulian Cristea (U Cluj), Nicușor Bancu (Universitea Craiova) și Alexandru Chipciu (U Cluj)

Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Andrei Artean (CFR Cluj), Ianis Hagi (Rangers), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al-Gharafa) și Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova)
Atacanți: Denis Drăguș (Trabzonspor), George Pușcaș (Bodrum) și Denis Alibec (Farul Constanța)

Programul României în Liga Națiunilor 2024/2025

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România 0-3
Luni, 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania
Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
Marți, 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

Acțiune.
Exit mobile version