Tuesday, February 7, 2023
Home România Rusia are puţine muniţii şi eşuează pe câmpul de luptă

Rusia are puţine muniţii şi eşuează pe câmpul de luptă

by admin

De la invazia din februarie, el spune că Rusia a cedat teren în jurul Kievului, Harkovului şi Hersonului – adăugând că acesta este un “semn de slăbiciune”.

“Acesta este semnul că Rusia eşuează pe câmpul de luptă”, spune el. “Ca răspuns, ei atacă oraşe civile pentru că nu sunt capabili să câştige teritoriu şi să evite ca Ucraina să elibereze încet-încet tot mai mult teritoriu. Deci, da, ne putem aştepta la mai multe atacuri. Nimeni nu poate spune cu exactitate câte, dar preşedintele Putin şi Rusia au demonstrat dorinţa de a provoca suferinţă, la un nivel de brutalitate pe care nu l-am mai văzut în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Ştim că Rusia nu mai are muniţie, de aceea a ajuns la Iran”.

Jens Stoltenberg insistă că aliaţii Ucrainei au făcut un pas înainte, dar că mai sunt multe de făcut – “atât pentru a ajuta Ucraina să repare infrastructura critică, dar şi pentru a aborda atacurile în sine prin furnizarea mai multor sisteme de apărare aeriană”.

El spune că este, de asemenea, important să se asigure “că toate aceste sisteme sunt la standardul NATO şi că funcţionează, furnizând şi piese de schimb şi muniţie”.

El adaugă: “Nu este vorba doar de a adăuga mai multe arme, ci de a ne asigura că armele furnizate de aliaţii NATO pot doborî rachetele şi dronele ruseşti”.

Preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să folosească iarna din Ucraina ca armă de război, a afirmat secretarul general al NATO.

El a declarat că membrii alianţei de apărare au livrat generatoare şi piese de schimb pentru a ajuta Ucraina să îşi refacă infrastructura energetică distrusă.

Armata rusă a ţintit reţeaua electrică a Ucrainei cu atacuri aeriene timp de săptămâni întregi, lăsând milioane de oameni fie fără electricitate, fie în faţa perspectivei unei ierni geroase fără energie electrică.

“Trebuie să fim pregătiţi pentru mai mulţi refugiaţi care trec în restul Europei” ca urmare a “atacului deliberat al Rusiei asupra serviciilor critice”, spune Stoltenberg.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro