Saturday, April 1, 2023
Home Știință Rusia e în doliu! A fost găsit fără suflare, într-o baltă de sânge – Capital

Rusia e în doliu! A fost găsit fără suflare, într-o baltă de sânge – Capital

by admin

Deputatul rus Pavel Antov, supranumit „magnatul cârnaților”, a fost găsit mort, de Crăciun, într-un hotel din India, decesul său adăugându-se pe lista lungă a unor morți suspecte, după declanșarea războiului din Ucraina.

Multimilionarul Antov a fost membru al partidului ”Rusia Unită” al lui Vladimir Putin și se afla în vacanță, pentru a sărbători împlinirea vârstei de 66 de ani, când a fost găsit fără suflare, într-o baltă de sânge, în fața Hotelului Sai International din Rayagada.

Începând cu ianuarie, în Rusia au avut loc mai multe morți suspecte ale unor oligarhi ruși, oficiali și persoane publice. Unii criticaseră deschis războiul dus de Vladimir Putin, scrie Newsweek, care trece în revistă ultimele decese suspecte.

Cine era Pavel Antov

Pavel Antov a fost președintele comisiei pentru agricultură din cadrul legislativului din regiunea Vladimir și a fost clasat în topul Forbes drept cel mai bogat deputat al țării, cu un venit anual declarat de 130 de milioane de lire sterline.

A fost fondatorul companiei ”Vladimir Standard”, un important producător de carne.

Presa rusă susține că Antov a murit la numai două zile după ce unul dintre prietenii săi, care venise cu el în India, Vladimir Budanov, a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

În iulie, Antov a postat un mesaj pe WhatsApp, denunțând atacurile cu rachete asupra Kievului drept un act de „terorism”. La scurt timp, Antov și-a cerut scuze pentru postare, susținând că mesajul a fost pus de altcineva. El a declarat că este „un susținător al președintelui” și „împărtășesc obiectivele” invadării Ucrainei de către Kremlin.

Anatoli Gherașenko

Anatoli Gherașcenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, din 2007 până în 2015, a murit la 21 septembrie. Presa rusă a descris moartea lui drept un accident. Conform presei de la Moscova, omul de știință „a căzut de la mare înălțime”, de pe o scară din interiorul sediului institutului. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că au deschis o anchetă cu privire la moartea lui Gherașenko.

Potrivit Daily Beast, incidentul a fost o „pierdere uriașă pentru Institutul de Aviație din Moscova și pentru comunitatea științifică și pedagogică”.

Ravil Maganov

La începutul lunii septembrie a murit și Ravil Maganov, seful consiliului de administrație și prim-vicepreședinte executiv al gigantului petrolier Lukoil.

Potrivit presei ruse, acesta a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, unde era internat. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, una dintre variantele luate în calcul a fost sinuciderea. În martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

Morți suspecte pe bandă rulantă

Mai multe decese suspecte au avut loc în acest an în Rusia. Ivan Peciorin, directorul pentru securitatea aviației din cadrul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit, în septembrie, după ce ar fi căzut dintr-o barcă, în plină viteză.

Trupul neînsuflețit al lui Peciorin a fost găsit în apropiere de Insula Russki, în Marea Japoniei. Aleksandr Subotin, director Lukoil, a fost găsit mort de asemenea, în urma unei crize cardiace, la un şaman, în luna mai. Înainte de decesul acestuia, alți cinci directori, dar și mari patroni din industria energiei au murit în condiții suspecte.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro