sâmbătă, octombrie 19

Furnizorilor ruși de servicii de internet le-ar putea fi interzisă utilizarea serviciului SpeedTest al companiei americane Ookla pentru măsurarea vitezei internetului, anunță Moscow Times.

Academia Internațională de Comunicații din Rusia a propus această inițiativă, care a fost aprobată de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, și de FSB.

Anastasia Ositis, șefa Academiei Internaționale de Comunicații, a explicat propunerea organizației prin faptul că Ookla colaborează cu serviciile de informații americane, care l-ar putea utiliza pentru a crea un sistem de control de testare a rețelelor de comunicații din întreaga lume.

Sistemele de control al testelor furnizează informații despre rețelele de comunicații, inclusiv configurația acestora, echipamentele utilizate, sarcina, lățimea de bandă și alte caracteristici. Ositis a declarat că serviciile de informații străine ar putea utiliza aceste date pentru a organiza atacuri DDoS direcționate.

Recent, aplicația de mesagerie Discord a fost închisă în Rusia se presupune că din cauza încălcării legislației ruse. Pe aceeași listă a apărut și aplicația Signal.

Citește și

Washington Post: Cum ajută rețeaua Starlink a lui Elon Musk forțele ruse să avanseze în Ucraina. „Este ceva care ne ucide”

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version