Tuesday, March 28, 2023
Home România Rușii au atacat 8 regiuni din Ucraina într-o singură zi: 5 persoane au murit, alte 13 au fost rănite

Rușii au atacat 8 regiuni din Ucraina într-o singură zi: 5 persoane au murit, alte 13 au fost rănite

by admin

Rușii au atacat vineri opt din cele 24 de regiuni ale Ucrainei, omorând cinci civili și rănind 13 persoane, spune adjunctul sefului biroului prezidențial Kirilo Timosenko, relatează Kyiv Independent.

Cladire distrusa de atacurile rusesti in ZaporojieFoto: State Emergency Service of Ukrai / INSTAR Images / Profimedia

Regiunile atacate au fost Zaporojie, Dnipropetrovsk, Harkov, Donețk, Lugansk, Mikolaiv, Sumî și Herson.

În ultima zi, atacurile rusești au ucis cinci civili și au rănit alți 13, a declarat adjunctul șefului biroului prezidențial Kirilo Timoșenko.

Trei persoane au fost ucise și patru au fost rănite în regiunea Donețk, potrivit guvernatorului regiunii Pavlo Kirilenko.

Rusia a bombardat clădiri rezidențiale din Kurahove, Bahmut, precum și Lîman și Drobîșeve.

De asemenea, trupele ruse au lansat două rachete în orașul Kosteantînivka, distrugând o grădiniță și un colegiu, a spus Kirilenko.

Potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh, bombardamentele rusești au lovit 21 de așezări din regiune, distrugând 18 case în ultima zi.

O femeie a fost ucisă în orașul Huliaipole, a spus Staruh.

De asemenea, un cinematograf a luat foc în orașul Orihove în urma bombardamentelor rusești, a adăugat guvernatorul. Două persoane au fost rănite acolo.

În regiunea Harkov, trupele ruse au bombardat așezările Vovceansk, Kupiansk, Strilecha, Vilcea și Ohirtseve cu artilerie, tancuri și mortiere, a raportat guvernatorul Oleg Siniegubov.

Orașul Vovceansk a fost cel mai afectat, a spus Siniegubov, adăugând că acolo a fost ucisă o femeie de 60 de ani.

O femeie de 45 de ani și un copil de șapte ani au fost răniți în Vovceansk, a spus Sinegubov.

Trupele ruse au bombardat, de asemenea, regiunea Herson de 36 de ori în ultima zi, folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și mortiere, a raportat guvernatorul Iaroslav Ianușevici.

Patru persoane au fost rănite în regiunea Herson. Printre aceștia se numără și adolescenți de 16 și 15 ani, a spus Ianușevici.

Potrivit lui Ianușevici, orașul eliberat Herson a fost bombardat de 11 ori pe 20 ianuarie. Casele de locuit au fost avariate acolo.

În regiunea Lugansk, lupte intense între forțele ruse și ucrainene au loc în apropiere de Kreminna, în timp ce Ucraina încearcă să elibereze orașul ocupat de ruși, potrivit Statului Major al Ucrainei.

Citește cele mai importante informații din a 332-a zi a războiului din Ucraina

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro