Thursday, September 28, 2023
Home Tehnologie S-au strâns 455,536 de semnături pentru stoparea abuzului sexual online asupra copiilor!

S-au strâns 455,536 de semnături pentru stoparea abuzului sexual online asupra copiilor!

by admin

În Europa, în fiecare secundă, cel puțin două fotografii sau videoclipuri cu conținut sexual adresate copiilor, sunt distribuite pe rețelele sociale și aplicațiile de chat, dar companiile din spatele acestor platforme nu fac nimic pentru a le opri. Justice Inițiative România a lansat o campanie denumită “Safe for Kids”. În cadrul acestei campanii a fost emisă și o petiție online prin care putem solicita Parlamentului Uniunii Europene să oblige toate companiile de tehnologie să detecteze și să elimine materialele de abuz sexual asupra copiilor.

Din păcate, există printre noi oameni cu înclinații sexuale dubioase, care îi vizează pe cei mici. Aceștia pot fi înțeleși doar de psihologi și nu de marea majoritate. Și cum am putea să înțelegem un asemenea comportament când este vorba despre copiii noștri? Orice om are bune și rele, dar important este să le conștientizăm pe cele rele și să încercăm măcar să le atenuăm. Nu putem atinge perfecțiunea, dar măcar să tindem spre ea. Părerea majorității oamenilor este că acestor agresori sexuali li s-a dat prea multă libertate, în special în mediul online.

Cei mici, de rușine sau din teamă, nu destăinuie părinților că au fost agresați

Cei mici au mintea fragedă, influențabilă și de multe ori, de rușine sau din teamă nici măcar nu destăinuie părinților că au fost agresați. Fenomenul a luat o amploare foarte mare în ultimii ani.

În Europa, în fiecare secundă, cel puțin două fotografii sau videoclipuri cu conținut sexual adresate copiilor sunt distribuite pe rețelele sociale și aplicațiile de chat, dar companiile din spatele acestor platforme nu fac nimic pentru a le opri.

Justice Inițiative România a lansat o campanie denumită “Safe for Kids”. În cadrul acestei campanii a fost emisă și o petiție online prin care putem solicita Parlamentului Uniunii Europene să oblige toate companiile de tehnologie să detecteze și să elimine materialele de abuz sexual asupra copiilor.

455,536 de semnături s-au strâns pentru a face internetul sigur pentru copii și pentru a pune capăt abuzurilor sexuale asupra copiilor din UE.

Prin semnarea petiției se urmărește obligarea furnizorilor de servicii online, inclusiv platforme de socializare, de a preveni, detecta și raporta abuzurile sexuale asupra copiilor care au loc pe platformele lor și de a elimina materialele care conțin abuzuri sexuale asupra copiilor; consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor din întreaga Uniune, asigurarea de mecanisme de sprijin și justiție necesare pentru victimele și supraviețuitorii abuzului sexual asupra copiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro